ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Информирайте се преди да купите козунак

Какво трябва да знаем, за да си купим наистина качествен козунак съветват  от Активни потребители

Тайната на качествения козунак се крие в добрите продукти, правилно подбрани и забъркани с много старание и търпение. Някои производители обаче решават, че не е нужно да залагат на качество и добро име, за да имат клиенти и догодина, а прибягват до трикове, които намаляват производствената цена, но заедно с това и качеството. Много хора може и да се изненадат, но най-качественият контрол върху подобни практики се извършва от потребителя. Той е този, чийто интерес е най-силно засегнат, и затова е най-чувствителен към теми като качество и цена на продуктите.

Съвети за покупка:

Добрите козунаци имат срок на годност от 3 до 4 дни. Оптималното им съхранение е на 18 градуса. Тази информация трябва да се намира на етикета на продукта. Съставките на добрият козунак не са много – брашно, яйца, прясно мляко, масло, захар, сол и мая. Всички добавки започващи с Е или трудни за произнасяне нямат място там.

Добрият козунак има мирис и цвят (жълтеникав, но не ярко жълт цвят), които максимално се доближават до домашния. Поради естеството на тестото и замесването, трябва да се цепи на конци при разчупване. Ако структурата му е гладка и ронлива, това почти сигурно означава, че е забъркан от смеси. Цената също може да е показателна при избора. Ако продуктът е твърде евтин, едва ли производителят е имал възможност да използва качествено брашно, мляко и масло. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина