ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Отпуснаха средства за проектирането на Градската галерия

Общата сума за цялостното проектиране е 28 500 лева

Община Пловдив отпусна средства за проектирането на Градската художествена галерия в града под тепетата. Общата сума за изготвянето на проекта, който включва климатизация, ВиК, осветление, градината и други, е 28 500 лева.

Архитектурната част от проекта вече е готова, което бе едно от най-големите изпитания, тъй като включва реставрирането на фреските по самата сграда. Припомняме, че планиране по бъдещото реновиране на сградата започна още миналата година. Ремонтът ще бъде изключително мащабен, а „черешката на тортата“ ще бъде усвояването на таванското помещение, което ще се превърне в нова изложбена зала. 

На големи промени ще бъде подложен и дворът на сградата. Директорът на Градска художествена галерия Пловдив, Красимир Линков, разказа че част от двора ще бъде подравнен. Ще бъдат направени места за отдих, а между тях ще бъдат поставени различни скулптори, които да радват окото на посетителите. Г-н Линков допълни още, че една от най-важните задачи, които трябва да бъдат изпълнени, е подобряване на достъпа до сградата за хора с нарушени двигателни функции. По този въпрос, изложбеното пространство е кандидатствало за финансиране от Агенцията за хора с увреждания…

Цялата статия четете в КАПАНА.БГ

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Еха, затегнете коланите и пригответе портмонетата, о, майни, тия цифри са САМО ЗА ПРОЕКТЧЕНЦЕТО на арх. Константиновчето (и за „отчисленията“ към Възложителя мамин ИМПЕРИАЛист индж. Иб. Тотев) – ама оттам нанататък ИЗПЪЛНЕНИЕТО на намислената фантастика до попиляването на Града (плюс асфалтиране на Хисар Капия???) ша ни коства

  2. Чадото на арх. Петко Константинов, Кръстник на КАБ-а явно мрази издъно Стария Град щом го съсипва с показваните по медииите ФАНТАСмагории. Възгеч, спрете вандализаторите, Градът си има ХАРАКТЕР, ‘оди проектирВай по кино КОСМОС, сульо!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина