ЖивотЗабавление

3 километра гирлянди вместо знаменца в Капана

Кварталът под празничен покров от днес, светват и коледните лампички над паветата

Флагчетата в Капана вече ги няма, но ще бъдат заменени от 3 километра гирлянди. Зелената квартална украса вече се окача над павираните улици, отново от екипи на „Чистота”. Днес празничен покров имат няколко павирани отсечки от градската зона, а утре се очаква да бъде поставена и цялата украса. Скоро ще дойдат и коледните дръвчета, а празничните лампички ще осветят тесните пешеходни алеи в следващите няколко дни.

Украсата на Капана е и прелюдията към коледния фестивал, който предстои там. Второто му издание ще се проведе от 20 до 26 декември. В този период уличките ще станат дом на пъстроцветни сергии, отрупани с авторски изделия и ароматни храни и напитки.  

На ул. "Златарска" и ул. "Христо Дюкмеджиев" ще се позиционира коледният базар за най-разнообразни дрехи, ръчно направени бижута и аксесоари, както и коледни храни и напитки. На площад "Широкото" ще бъдат позиционирани къщичките на всички партньори на фестивала, където посетителите ще могат да ги намерят. На ул. "Златарска" ще бъдат разположени и коледните барове на Капана с безброй интересни напитки. На ул. "Христо Дюкмеджиев" посетителите ще могат да открият Дядо Коледа от 20 до 25 декември, между 12:00 и 20:00 часа, в специално декориран коледен кът от матраци ТЕД. Добрият старец ще е в компанията на Снежанка и няколко джуджета.

Само на 24 декември, от 12:00 до 18:30 часа, ще има специално изградена кутия за писма до Дядо Коледа, в която децата да могат да пуснат своето желание и да се снимат с белобрадия старец и Снежанка.

Предвидена е и музикална програма. На 23-ти декември, от 17:00 до 19:30 часа, посетителите ще могат да се насладят на коледното тържество на учениците от ЕГ "Пловдив" и да подкрепят техния благотворителен щанд. На 24-ти декември коледният репертоар започва от 13:30 до 17:00 часа, като програмата ще включва множество коледни формации и хорове, а за десерт ще завърши с коледните песни на Compact Voices или пловдивските снежанки.

На площад "Широкото", срещу голямата Коледна елха, посетителите ще могат да наблюдават авторската възстановка на "Кошарата на Младенеца", изпълнена от учениците от 10 и 11 клас, специалност декор на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства.

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина