ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Пловдивски талант прави филм за България

Апостолов безвъзмездно засне няколко късометражни ленти за Пловдив, а едната от тях доби голяма популярност

Ивет  Лалова, Николай Бухалов, Петър Стойчев, Григор Димитров взимат участие в новия проект

Стефан Апостолов направи късометражен филм за Пловдив преди 2 години, а лентата придоби висока популярност в социалните мрежи. Малко по-късно се родила и идеята за филм за България, който има за цел да покаже на света какво представлява държавата ни в исторически, природен, културен, духовен, спортен и музикален аспект. Той не е професионален клип или документален филм за България, сподели Апостолов.

Снимките на филма са започнали вече, а в тях участват звезди като Ивет  Лалова, Николай Бухалов, Петър Стойчев, Григор Димитров и други, които Стефан нарече едни от сегашните герои на България.

Преди 5 месеца са направили кампания за събиране на средства в интернет пространството. 38000 долара са събрани от дарения от българи и чужденци за започване на снимките.  Кампанията е била представена на английски език, което помогнало на две от най-големите холивудски компании  да го забележат, като едната от тях е Digital Cinema. Продуцентските къщи подкрепили проекта с техника на стойност 150000 долара. Тази техника е влизала 2 пъти в България – заради обективите на Силвестър Сталоун и за Херкулес.

Жанрът на филма е приключенски, с документални елементи и мотивационен трип, за да мотивира младото поколение да открие корените си. Идеята е да бъде видян не само от всички българи, а от целия свят, поради което ще бъде преведен на  8 езика.

Тъжното е, че Стефан Апостолов не е открил голяма подкрепа в лицето на която и да е институция. За да успеят да завършат снимането навреме, до 20 август, когато ще бъде последния снимачен ден, се надяват на подкрепата на Община Пловдив и всички останали българи и български институции. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина