ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Оригинални идеи се преплитат с благотворителност в инициативите на млад пловдивчанин

Първата кауза, която искам да се реализира, е да се подпомогне изграждането на „Зеленчукова биоградина“, където децата от "Княгиня Мария-Луиза" ще имат възможността да се запознаят с различните култури и тяхното отглеждане, споделя Кирил

Екатерина Стоянова

Кирил Гаров е на 23г,  от Пловдив. Завършил е Социална антропология в ПУ и в момента е записал магистратура –  „Връзки с обществеността в социалните медии и в социлните мрежи“ в НБУ. Бил е в много различни страни, което му е помогнало да добие представа за различните начини на живот и мислене. Той е многостранноразвита личност, учил е актьорско майсторство, занимава се с екстремни спортове – скачане с бънджи, рафтинг, каране на ски извън пистите, скално катерене и други. Тренирал е Кудо. За периода си на трениране е станал вице-шампион на Балканския шампионат през 2010 и шампион на Републиканското първенство при юноши в категория до 250 единици през 2011. Прекратил е спорта заради конкузия, която трябвало да бъде отсранена оперативно. В момента е доброволец към Доброволно формирование Пловдив 112. Също така скоро трябва да получи лиценз за спасител в открити води. 

Ето какво ни разказа Кирил, във връзка с благотворителните кампании, с които се занимава:

„Преди 2 години леля ми ме запали по капманията за събиране на капачки. Аз започнах да ги събирам и предавам в съответните пунктове. С ентусиазма си заразих още няколко човека покрай мен.

В началото на месец  декември преподавателят ми по Управление на общности в социалните медии и мрежи, Жюстин Томс, ми възложи проектна задача – да се включа или да създам някаква кампания. Кампанията, към която се насочих, беше тази за събиране на пластмасови капачки от страна на организацията „Идея в действие“. Съответно аз им предложих конкретни идеи за тяхното развитие сред обществото и социалните медии, но по незнайни за мен причини, те отказаха да си сътрудничим. Затова реших  лично да започна местна кампания  в подкрепа на нашия дом за деца, лишени от родителска грижа – „Кн. Мария-Луиза“ в Пловдив.

След разговор с г-жа Кукева, директор на Дом за деца, разбрах, че има нужда от подпомагане по два проекта. Единият е за изграждане на „Зеленчукова биоградина“, а другият е за доизграждането на спортна площадка за децата от дома. 

Първата кауза, която искам да се реализира, е да се подпомогне изграждането на „Зеленчукова биоградина“, където децата ще имат възможността да се запознаят с различните култури и тяхното отглеждане. Също така те ще имат възможността да се научат на труд и отговорност. Градината ще бъде с площ от 320 кв.м., което не е много, но е напълно достатъчно, за да покрива нуждите на дома. Целта ми е това да се случи в максимално кратки срокове. Като по този начин кампанията ще придобие по-голяма популярност на територията на града, а и не само. За набирането на сумата от 897 лв са необходими приблизително 2 тона пластмасови капачки, което, като количество, не е много, ако се включат повече дистрибутори, като например заведения, хотели, домакинства и други. Много хора ме питат каква е необходимата сума за реализирането на тази идея, за да ме финансират. Моята цел не е да взема готови средства от някого, а да покажа на обществото колко малко е необходимо да се постигне целта. Да направиш от нищо, нещо.

Относно втория проект, целта ми е да допринеса за неговото финансово реализиране, отново чрез рециклирането на капачки. Необходимата сума за осъществяването на тази идея възлиза на 15 000 лв, но, макар и подпомагането да бъде частично, то ще бъде от полза, защото ще осигури допълнителна медийна покритост и кампанията ще се популяризира още повече сред обществото, показвайки, че е активна.

Целта ми е целият този процес по набиране на материал за рециклиране да се случва максимално прозрачно и хората да имат възможността да проследят цялата кампания – от дарената капачка до реализирането на проекта. Това, според мен, ще ги накара да се чувстват значими и допринесли за осъществяването на една добра кауза –  да подарим повече усмивки на тези, които се нуждаят от нея. Обединявайки се около тази кауза им показваме, че не са съвсем сами и забравени, а точно обратното.

Понеже стоя зад думите си, че искам всичко да бъде максимално явно и прозрачно, в момента регистрирам НПО – Here2Help. Като целта на организацията в дългосрочен план е  да инициира, подкрепя и осъществява социални каузи в полза на обществото. Също така и да провокира мисленето на хората в екологична насока, като по този начин допринесе за опазването и съхранението на заобикалящата ни среда.“

Линк към фейсбук страницата, на която можете да се свържете с него: https://www.facebook.com/Here2Help-145190915872399/

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина