ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

Адвокат Елдъров с ново обвинение- за подбуждане за убийство

Юристът намеси и Бойко Борисов в лично обяснение пред Темида, оплака се от прокуратурата, че не му позволява да бъде съвестен данъкоплатец

Радослав Керанов с 10 страници писмо до обвинението, притеснява се за живота си

Адвокат Владимир Елдъров се е сдобил с ново обвинение от началото на април- за подбуждане за убийство. Това стана ясно в съдебната зала днес, където юристът пожела от Темида по-лека мярка за неотклонение след близо 3-месечно лежане в следствения арест. Новото обвинение на Елдъров е повдигнато на 8 април и е прецизирано на 20-ти. Според него адвокатът е поръчал ликвидирането на колегата си Владко Мерджанов, като работата трябвало да свършат Мартин Поптолев и Светлин Спасов. Двамата трябвало да убият с тръба Мерджанов, но се уплашили и се разубедили. Адвокатът на Елдъров атакува прокуратурата като подчерта, че новото обвинение е оформено точно преди внасяне на молбата за промяна на мярката, като по този начин обвинението се опитва да държи в ареста клиента му и да го демонизира напълно. Прокурор Галина Андреева контрира, че защитата на Елдъров се опитва да манипулира съда и че държавното обвинение няма за цел да демонизира никого, а върши работата си прецизно.

Заседанието започна неочаквано за Владимир Елдъров и защитника му адв. Давчев. Прокуратурата представи писмо от другия обвиняем по делото Радослав Керанов от ареста,  с което той в десет страници обяснява, че се притеснява за живота си. Той информира институциите, че няма да се чувства сигурен зад решетките, ако Елдъров излезе на свобода. Писменото обяснение на Керанов обаче не бе прието от съда като доказателство, тъй като е от обвиняем по същото дело и не е събрано по установения ред. Самият Елдъров подчерта, че дори писмото да бъде прието, не следва бъде кредитирано. Това са клеветнически твърдения на бившия ми клиент. Той е психически нестабилен. Дори е бил хоспитализиран в психиатричното отделение в Ловеч, подчерта юристът. Това писмо е опит за манипулиране на съда с твърдение, че клиентът застрашава живота на едно лице, до което дори няма досег, каза на свой ред адв. Йордан Давчев.

Обвиненият в прякото извършване на два от палежите, зад които според прокуратурата седи Елдъров- Петьо Пенев поиска да излее на свобода с мотива, че е бил принуден да върши престъпления от трето лице. Бях под заплаха, въвлякоха ме в това престъпление, обясни Пенев. Обвинението определи позицията му като несериозна концепция. В рамките на заседанието стана ясно, че и той е изразил притеснения за сигурността си в ареста след общуването си с Владимир Елдъров. Според прокуратурата двамата са провели телефонен разговор, в който арестуваният адвокат е заръчал на момчето за мръсни поръчки да промени показанията си.

Това дело е една прокурорска поръчка, която се базира на данни, дошли от едно болно лице. В момента дължа на държавата хиляди левове от данъци, но прокуратурата ми пречи да бъда изряден гражданин. При положение, че вчера премиерът Бойко Борисов е казал да не му се пречи в събирането на приходите, намеси министър-председателя в своята реч обвиняемият Владимир Елдъров.  Прокуратура и медии направиха довереника ми главен герой в това дело. Всяко събрано доказателство до този момент лежи на показанията само на един човек, при това обвиняем по същото дело- Радослав Керанов. Законодателството ни лежи на онази мрачна фигура Вишински, за който е достатъчно едно показание за да прати човек в Сибир ли?, попита адвокат Давчев в пледоарията си. После мина през Сенека, а сетне обвини прокуратурата в манипулации с новото обвинение за клиента му и в това, че се опитва да създаде на Елдъров му образ на демон. Той обяви, че по делото вече не се работи, не се събират нови доказателства и няма смисъл клиентът му да седи в ареста.

От своя страна прокурор Галина Андреева отговори, че именно адвокатите на обвиняемите се опитват да манипулират Темида с твърденията си. Тя дебело подчерта, че по делото се работи, при това сериозно, че са събрани много нови доказателства и ще продължат да бъдат събирани такива, че са поискани нови експертизи. От думите й стана ясно, че има и нов обвиняем, привлечен по същото дело. Чисти спекулации и манипулации са твърденията, че обвинението се базира само на обясненията на Керанов. А свидетелите Поптолев и Спасов?, попита прокурор Андреева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина