ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Илияна Йотова: Очакваме Национален план за кризата, породена от войната в Украйна

„ Тежка непредсказуема война се води до нас. Нужно е час по-скоро да има Национален план за тази криза, който да казва ще се случи с българската икономика, земеделие, финанси в следващите няколко месеца. Очакваме точни и резултатни решения за подпомагане на селскостопанските производители”, призова вицепрезидентът Илияна Йотова на откриването на изложенията Агра, Винария и Фудтех в панаира днес. Тя преряза лентата на първия голям делови форум в международното изложение след 2-годишна пауза заради пандемията от Ковид-19.

Георги Гергов посреща вицепрезидента Илияна Йотова в панаира
Георги Гергов посреща вицепрезидента Илияна Йотова в панаира

Йотова бе посрещната от домакина и почетен консул на Русия у нас Георги Гергов, който й връчи букет червени рози. Той се въздържа от коментари по основната тема в света в момента- руското инвазия в Украйна.

Преди откриването на изложението главният директор на панаира Иван Соколов отбеляза, че открития днес общ форум с 4 изложения е най-мащабното издание в последните години. В него участват стотици фирми от 25 държави, а в рамките на петте дни на изложението ще се проведат 25 събития.

Откриването на Винария, Агра и Фудтех„Войната в Украйна ще се отрази силно на износа към двете страни и дори вътрешните продажби на вино, ако руските и украинските туристи не летуват у нас тази година”, отбеляза Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за лозата и виното.

По данни на винопроизводителите през миналата година у нас са произведени над 89 милиона литра вино, със седем милиона повече от 2020г. 127 милиона килограма е преработеното грозде в България за 2021г., като се очаква износа постепенно да възстановява старите си нива от преди пандемията и за миналата календарна година да е над 50 милиона литра.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

2 коментари

  1. Нито житейска логика, нито финансова няма Кирил ПЕТКОВчук с неговия кукловод чичо САМченко да трупат по 40 лв/ден на дезертиралите хохли, които не отбраняват уКРАЙина – за разлика от сирийските бежанци и афганците, които години наред рискуваха живота си да крепят кукли… Колко получиха Егейските българи от ООН, от ЕС, от САЩ? Чий е „суверенитетът“ на Битоля, на Ресен, на Охрид, на Преспа които колегата Йосип Броз ловко цуна?

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина