ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноЖивотЗабавлениеНовини

Как да постигнем целите си през новата година?

Няколко необходими промени в ежедневието, които правят всеки стремеж по-достъпен и лесен за постигане

Всички си правим планове за следващите 12 месеца, независимо дали са по-скромни и лесни за изпълнение, или големи и изискващи повече време да бъдат приведени в действие. В края на всеки период пък, неприятно е чувството, когато разберем, че дадена цел не може да бъде изпълнена, най-вече поради грешно подреждане на приоритети или недостатъчна мотивация. И за да не изпитваме в края на 2022-а това усещане, от екипа на Cat and Mouse Coworking са подготвили за всички нас няколко необходими, препоръчителни промени в ежедневието, които правят всеки стремеж по-достъпен и лесен за постигане!

Излезте от зоната си на комфорт

Две неща, които са напълно несъвместими, са постигането на големи цели и запазването на комфорта. Първото изисква да сте много упорити и силно вдъхновени, а това обикновено не се случва на рутинно място. Тези малки рискове извън собственото удобство могат да бъдат съвсем дребни, като например да се събудите 15 минути по-рано, за да направите сутрешна разходка, да се присъедините към книжен клуб, който ви запознава с нови хора и теми, или да започнете нов бизнес, изискващ  частица от времето ви. Но всичко това гарантирано ще ви мотивира да се впуснете в предизвикателството с всички сили и да работите по-здраво, за да успеете.

Грижете се за собственото физическо и психично здраве

Да останете здрави е най-добрият начин да се уверите, че умът ви ще е ясен и готов за работа. Чувството на мудност в ежедневието може да ви отблъсне от желанието да вършите основните си задължения и още повече да ви отдалечи от целите, които сте си поставили. Всеки знае колко важно е да пиете достатъчно вода и да спите, но има още един куп наглед незначителни неща, които могат да повлияят на мотивацията и психиката ви. Ако прекарвате цял ден, гледайки екрана на компютъра, стойте далеч от телефона или телевизора през нощта. В случай че постоянно провеждате разговори на работното място, опитайте се да фокусирате енергията си върху 10-минутна тиха медитация у дома, за да изчистите мислите си и да пренастроите приоритетите си. Ключът към успех е преди всичко у нас самите, а гаранцията за постигането му зависи и от състоянието, в което се намираме ние към дадения конкретен момент.

 

За да увеличите производителността си, започнете с промяна на ежедневните си навици

Ако следите редовно блога на споделеното работно пространство, вероятно сте се запознали с техните 8 начина да повишите продуктивността си, насочени специално към работещите на такива места. Тогава сами сте забелязали, че понякога съвсем рутинни действия и навици отнемат прекалено много от времето и вниманието ни. Например за някои хора изключително разсейващо действа постоянното проверяване на пощенската кутия.

Всички препоръки за по-добър страт на годината може да прочетете в Cat and Mouse Coworking.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. „“Наближава 13-ото издание на Дефиле на младото вино““
    = https://podtepeto.com/gradat/nablizhava-13-oto-izdanie-na-defile-na-mladoto-vino/ =

    КАК ли? Ето КАК, чрез неоплевена, задръстена от залежали скучни заглавия Първа Страница!

    Хвала!

    (Айде, че бързам, до 26, 27 и 28 ноември малко време остава!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина