АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниРазследване

Пловдивчани: Защо не работят чешмите и фонтаните в непосилната жега?

Кой е отговорен?

Водните съоръжения в най-големите горещини не работят, сигнализираха читатели на Под тепето. Защо не работят чешмите и фонтаните в града в непосилната жега и при обявен червен код за опасно високи температура, питат те.

Червен код: В Пловдив се очакват 43 градуса на сянка

Над 10 чешми в централната градска част на Пловдив не работят, потвърди пред репортер на Под тепето кметът на район “Централен” Георги Стаменов.

Суха чешма в централния парк Цар-Симеонова градина

Същото се отнася и за шадраваните на бул. “Източен” и ъгъла с “Кн. Мария Луиза”, срещу църквата Св Петка и на други места в централната градска част.

Пресъхналата фонтанка до детската площадка пред сградата на Областна администрация

При поредния му разговор с общинското дружество, отговорно за водните съоръжения в зелените площи в града, който е бил тази сутрин, райкметът получил обяснение, че няма хора, няма части и т.н.

Стаменов обяви, че изпраща официални писма с очакване за официални отговори до ресорния зам.-кмет и директора на дружеството защо не работят чешмите и фонтаните в непосилната жега.

Той разказа, че за периода от месец май до юли, включително, от кметството в “Централен” са подали 8 сигнала към ОП “Градини и паркове” за неработещи чешми и фонтани. Към днешна дата нямат отговор, нито реакция по никой от сигналите.

ОП-то има отговорността да подържа тези съоръжения в парковете. Ако не могат да се справят с това, да кажат – не ние не можем, оправяте се вие, ще намеря начин. Подготвил съм писмо с такова искане към ресорния зам.-кмет Анести Тимчев, заяви Георги Стаменов.

В крайна сметка ресорните дружества и отговорните институции трябва да си влязат във функциите на едно по-високо ниво, коментира районният кмет.

Всички сме съгласни, че хидратация на жежкия въздух в Пловдив и вода за пиене на обществени места са най-необходими сега, а не например през октомври.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Щото управлението на града е тотална катастрофа. Никой не знае какво прави другия. Лешшш, оставка, съд и затвор за зиковите здравки и всички гербави бастуни!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина