ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

Тотев замълча за записите в местния парламент

Тотев дойде в залата в отлично настроение и не даде обяснение пред опозицията
Тотев дойде в залата в отлично настроение и не даде обяснение пред опозицията
Николай Радев чете декларацията на БСП
Николай Радев чете декларацията на БСП
Кметът Иван Тотев запази мълчание по повод изплувалите от партийно събрание на ГЕРБ скандални записи в местния парламент днес. Така очакванията за кървава и хипер драматична сесия се разсъхнаха. Всяка от опозиционните групи в съвета прочете своя декларация по казуса, преповториха исканията си за незабавна оставка на градоначалника и поискаха да коментира думите си от аудио файловете. Още в началото на сесията гербери захапаха опозицията, че е участвала масово в онзи цирк на площада снощи и че са казали от сцената това, което са искали. Видимо част от хората, които участваха в хора на Новия политик, днес вероятно се разкайват, заради което патосът в залата бе спихнал до изненадващо ниски нива. Дори Славчо Атанасов, който само дето не прегракна в пламенните си речи, с които на практика наля вода във воденицата на Новия политик снощи, бе изключително плах в изказванията си. Колкото до Николай Радев- той прочете декларацията на БСП, която се върти вече няколко дни в медийното пространство, попържи малко управляващите и дотам.

Къде е кметът, пита Дани Каназирева преди появата не Тотев
Къде е кметът, пита Дани Каназирева преди появата не Тотев
Тотев, чиято глава опозицията искаше да се търкулне в пленарната зала, закъсня малко, вероятно заради рождения си ден снощи, а това предизвика кратко разпалване сред бесепари, войводи и Дани Каназирева. Къде е кметът? Защо го няма? Ще четем декларации тук, а човекът, който трябва да ги чуе, не е в залата. Това е поредното неуважение към общинския съвет. Мъжеството в политиката го няма. Да беше дошъл да се извини на общинските съветници, каза Дани Каназирева, след което прочете декларацията на групата си и поиска оставката на градоначалника. Гърневски във вихъра
Гърневски във вихъра
Войводата Илко Илиев предложи сесията да бъде прекратена, тъй като Тотев не е в залата. Да чете декларацията на НИЕ на трибуната излезе Слави Георгиев, който вчера също бе на площада. Управлението на Тотев е заченато в порок, с манипулации. Общината се управлява в частни и партийни интереси. Искаме незабавна оставка, каза Георгиев. В този момент Иван Тотев влезе в залата, а агитка на ГЕРБ от местата за посетители започна да ръкопляска и да свири с уста. Пляскаха, естествено, и съветниците от ГЕРБ, сякаш отдъхнали си, че напрежението ще разсее самият градоначалник.

Войводите чакат обяснение от кмета
Войводите чакат обяснение от кмета
Тогава на трибуната излезе Спас Гърневски, който изригна с обичайно слово за комунистите и турците, ДС. Като сте толкова компетентни колеги, защо не забелязахте незаконосъобразността на някое от решенията. Посочете ги въпросните незаконосъобразни решение, които толкова ви притесняват, каза Гърневски. После определи заседанията на НИЕ, които бяха изчели преди него декларацията си, като сборище на петима души- четирима от различни фракции и един предател.

Нямаше и помен от патоса на Славчо от площадното му участие снощи
Нямаше и помен от патоса на Славчо от площадното му участие снощи
Общинският съветник от ГЕРБ Маневски отбеляза, че от 171 решения на местния парламент от областния управител са върнати само 7, като едното е за техническа грешка. Каназирева, вие от името на кого говорите. Толкова партии сменихте. Един ден ще пристаните на Гърневски, защото няма да има друг, атакува най-активната дама в местния парламент герберът. Разликата между мен и вас е, че имам силата да говоря истината. Жал ми е, защото във вашата и бивша моя организация има много качествени хора. Колкото до мен, г-н Маневски- аз напуснах ГЕРБ, когато партията бе на върха. Тръгнах от нулата и днес съм пред вас със своя група в местния парламент и с подкрепата на много пловдивчани. Когато постигнете това, тогава ще имате правото да ми говорите по този начин, отговори Каназирева.

Пожелавам на Тотев да излезе от общината като мен- с подкрепата на 70 хиляди пловдивчани, каза само Славчо Атанасов, като нямаше и помен от пламенността му от снощи на площада.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина