ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
СъдТемида

2 години затвор на Антон Генадиев за закана с убийство

Адвокат Левашки: Обжалваме!

Image title
Темида удари Антон Генадиев. Пловдивският окръжен съд наказа с две години лишаване от свобода при първоначален строг режим 43-годишния бизнесмен. Присъдата е не за изнудване, за каквото обвинението искаше пет години затвор, а за закана с убийство на Николай Пиронков. Генадиев бе признат за виновен, че на 18 ноември 2011-та е заплашвал директорът на Черноморски солници с думите ”Господин Пиронков, ще ви обеся със собствените Ви черва! Разбрахте ли ме добре? Много внимавайте!”. Това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, като Николай Пиронков е бил длъжностно лице, на което е било възложено да изпълнява ръководна работа и работа, свързана с пазене и управление на чуждо имущество – изпълнителен директор на АД”Черноморски солници” Пловдив и деянието е било извършено спрямо него по повод изпълнението на службата му, е решението на съда.
Темида оневини Генадиев по обвинението за изнудване.

Обжалваме пред Апелативния съд, категоричен е адвокатът на Генадиев- Стефан Левашки. Той подчерта, че е странно как обвинението за изнудване е довело до присъда за закана с убийство. Ще чакам мотивите на съда, допълни адвокатът.

Сагата в съда продължи няколко месеца. На повече от заседанията Николай Пиронков не се яви в съдебната зала, което ядоса магистратите. Той бе частен обвинител, а адвокатката му поиска 10 години затвор за Генадиев.  В последните няколко дни от делото той представи медицинска бележка за здравословни проблеми, които обаче не се оказаха чак толкова тежки. По време на делото се поискаха няколко отвода. Първо Генадиев поиска отвод на прокурора заради тенденциозност. Това е реваншизъм. Този прокурор има две загубени дела срещу мен, каза преди две седмици в съда обвиняемият. Минута по-късно пък защитата на Пиронков поиска отвод на съда с мотив, че съставът толерира Генадиев. До отводи не се стигна, така или иначе, а решението на Темида излезе днес. Срокът за обжалване е 15 дни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина