АктуалноГрадътКултураНовини

Община Пловдив обявява конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“

Кметът: „Има обществен натиск, какъвто не се забелязва през последните 15 години, през които директорите са били назначавани без конкурс“

Богомил Грозев ще продължи да изпълнява длъжността

Кметът Здравко Димитров ще издаде заповед за обявяването на конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. По закон процедурата предстои да бъде съгласувана с Министерство на културата.

Това е първият конкурс за избор на директор на ОИ „Старинен Пловдив“ от 2006 г. насам, когато за директор на института беше избрана Весела Илиева. Без конкурс след това този пост са заемали Наташа Димитрова, Теодора Стойкова, Амелия Гешева, Милко Кафтански* и Йордан Илиев.

Има обществен натиск, какъвто не се забелязва през последните 15 години, през които директорите са били назначавани без конкурс. Не пренебрегвам подобна позиция и затова ще обявя конкурс за длъжността. Не се притеснявам да извървим процедурата и се надявам това да даде спокойствие на директора на общинския институт да изпълнява работните си ангажименти“, заяви кметът Здравко Димитров.

Той допълни, че Богомил Грозев ще продължи да изпълнява длъжността „директор на ОИ „Старинен Пловдив“ до приключване на конкурса и излъчването на победител.

Източник: Пресцентър на Община Пловдив
П.П.: Не е нормално да си PR-на община и да не знаеш имената на хората, които работят за нея. Инж. МинКо Кафтански е бил зам.-кмет на Пловдив, и.д. директор на ОИ, а в момента е директор на Жилфонд. Купете му риза!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

14 коментари

  1. На този кмет, това му е капацитета! Грозев, Ахрянов и т.н. Умират от страх, да направят един нормален конкурс, че калинките им ще лъснат, барабар с другите герберски назначения!

  2. „Това е спящата красавица, време е да я събудим”. Зам.кмета Панов имал предвид “Старинния град”, а не Грозев. За година управление, Грозев-спящата красавица доказа, че ще продължава да спи, и да не му пука какво се случва в Пловдив. Колко безочлив трябва да си, като знаеш, че нямаш нужната компететност да изпълняваш длъжността си?

  3. Шайката управници като си стъкмят някакво полуграмотно „ЖУРИ“ ОТ ПОСЛУШНИЦИ много лесно може да си представим блестящио резолтат!
    А и заданието за конкурса = изискванията за ЦЕНЗ И ОПИТНОСТ преди всичко в областта на Наследството (вместо романтични излияния за …намерения и идеали уж за „програама“- докато керемидите остават непретърсени) ако го съчиняват мозъклиите в СелСъвета. . .
    А че Грозев освен досега цяла година ГЮВЕЧ не бива да заема длъжността, за която явно НЯМА ЦЕНЗ изобщо не стои, кмете!

  4. Е какво прави се конкурса за да му е мирно и спокойно на главата на Грозето ли. Ай моля моля … ние не пасем трева. Ясно ни е как ще се органзиира и проведе конкурса. Самото изказване, че след конкурса ще има спокойствието да си изпълнява длъжността ни говори, че май ще е нагласен … особено ако той спечели. Дано само да не е предизборен „Трик“ от ръкава на Градоначалника с който иска да замаже очите на пловдивчани. Щом Министерство на културата ще правят конкурса … то ще отече работата. Ние тоя филм сме го гледали. Обаче надяваме се че вие журналистите няма да забравите а ще продължавате да питате.

    1. напълно си прав. „Гроздев“ е записан в килийното училище АМТИ за да вземе диплома за мениджър в културата. т.н. кмет ще направи всичко възможно за да го остави, харесва го чавека, такъв капацитет никога не е имало с два общински апартавента и разноски за хотел

      1. Браво, разобличаваш Килийната Магнаура АМТИ +И +Цирк на Тепето дето съсипа Жълтото и продаде Хонорис Кауза на Мендето милото!

        Проф.д-рите, „академици:“ на БАНда осиновиха Генералния Директор на Научно-Изследователскио Общинский Институт „Старинен Пловдив“ =НИОИСП= арх. Грозен и му организираха специална програмка за бак/маг/доктор направо от прогимназия по ИзкуственоСергиджийство АлъшВериш и даже „МЕНИДЖМЕНТ“ (майно льо, да сте видели нЕкой да разбира там от „мениджмънт“ и ако ДА, то защо са там все още а не в Челси при милионерите?)

    1. Господин кмете, а теб с какво те държи Грозев, че толкова милееш за него и го държиш въпреки обществиния натиск, както самия казваш… Да не си заминеш и ти, заради тази твоя упорита протекция?

      1. Кметът може да откаже да „отговаря“ пред Града за скандала вместо ЗАМ-КУЛТУРиста ПАНОВ, който лофко се изплъзва като пръдня от гащи.
        ЛИПСАТА / МЪЛЧАНИЕТО НА ЛЕБЕДОВАТА ШИЯ Е НАКАЗУЕМО.
        ЗИКО с един куршум много лесно може да нормализира БРОЙКАТА ЗАМ-ове които уж го поддържат = айде, Грозен и Панов

      2. Осиновеният Грозен не е луд да кльопа ГЮВЕЧ цяла година, докато „протекторът“ залъгва Града с обещания за конкурс.

        Аме не, щял бил чак до резултата от „конкурса“ да РАБОТИ, РАБОТИ, РАБОТИ (и подписва ведомостта).

        Абе кмете, до момента тия 460 =четиристотин и шейсет= разгневени граждани ако предпочиташ да ти дойдат в кметството ДА ТИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ТИ С КАКВА ПОЛИЦИЯ ЩЕ ГИ РАЗГОНВАШ, А?

        ТУК НЕ Е БУРМА / МИАНМАР!

        Не само твоето и на Панов кресла се клатушкат, ами дори на РежимаБоБоТРИ ако мислиш, че му се отваря парашутът към . . . ЧЕТИРИ . . . ?

  5. А, защо ще продължи да изпълнява тази длъжност, след като се видя неговата управленска некадърност? Или до назначаването на нов управител, тоя некадърник да продължава да си вей баряка…Или да кажем на Баш гербаджията, кого защштаваш кмете?! Шута, калинката Грозев….Къде е прокуратурата!?!?!?!?

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина