ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

Пловдивски екип ни представя партиите за изборите срещу „Няма за кого да гласувам“

Страницата „Номинирам всички“ в социалните мрежи представя политически акценти и програмите на различните партии

Против мотото „Няма за кого да гласувам“ се обявяват група граждански активни пловдивчани с инициативата „Номинирам всички“. Със страници в социалните мрежи Фейсбук, Инстраграм и Туитър те целят да направят по-ясни идеите и принципите зад всички партии, които се борят да влязат в парламента през 2021 година.

Идеята, която ги е обединила, е „трудният достъп до разбираема и ясна информация относно политиките на партиите“, както и детайли, относно самия изборен процес и идеите на отделни кандидат-депутати.

Платформата е надпартийна и не цели да агитира в някаква посока, а единствено ще предоставя сбита информация за концепциите и идеите, които отделните кандидати поддържат. Идеята е в дните до 4 април да бъдат представени партиите кандидати, както и различни детйали от гласуването.

Така за първите няколко дни са представени идеите за „ляво“ и „дясно“ в политическия спектър, както и модерният вариант на разделение с „политически компас“, който въвежда още една ос.

Освен тях са представени вече и две партии – ВМРО и „Ние, гражданите“, като подредбата е по номера в бюлетините.

Предстои да бъдат публикувани и факти за изборния процес с обяснение за въпроси, като гласуване под карантина, решения на ЦИК във връзка с коронавируса и др.

Фейсбук страницата на платформата

Инстаграм

Туитър

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина