ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноБългарияГрадътНовиниПод небето

Кафенетата се подготвят да отварят до ден-два, масите на метър и половина

По Главната тече усилена подготовка, в Капана също очакват посетители

Повечето заведения в Капана ще отворят врати в близките два дни. Подготовка стартира и по Главната. Активността тръгна след съобщението от правителството, че мерките за борба с коронавируса ще се олекотят и кафенетата ще могат отново да работят.

Това ще става обаче при изрично спазване на мерките, като една от тях е минимално отстояние от 1,5 м между масите. Според предварителната информация разстоянието щеше да е 2,5 метра, но се постигна компромис.

Други публични обекти също започнаха отново работа. Така например на градинката на Джумаята се върнаха част от търговците на картини и сувенири. Кафенетата вероятно ще отворят в петък, но някои може да почнат работа и от утре.

Правителствените мерки засягат и туризма. Част от идеите са да има ваучери за почивка за определени групи хора, като едно от изискванията е да са платени социалните осигуровки. Вероятно чадърите по плажа ще бъдат безплатни. Удължен ще бъде строителният сезон по морето до 15 юни, а кметовете ще могат да го удължават още повече при нужда със собствени заповеди. Кога точно ще бъде открит сезонът обаче още не е ясно – дали това ще стане през юни, юли или август.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина