ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Актуално

Графа показа магиите си в U P.A.R.K

Image title
Графа показа новата си изложба в галерия U P.A.R.K снощи. С дърво и метал от скрап, отключи въображението на неговото минало. Сантиментална история стои на борда на корабчето със сърца, край което творецът повика хората, на които го е посветил. И разказа защо. Лятото неговият приятел и шеф на галерията- Савата, му се обадил от гондола във Венеция, развълнуван и крещейки по телефона: Сложих й пръстена, ще се женя! А пред творението младоженците останаха без думи от жеста на Графа.

Петър Тосков
Петър Тосков
На пук на мълчаливите хора, които ги метафоризират с шарани, авторът е направил ключ върху тялото на риба, сочещ към главата, където е ключалката. Така ги провокира да проговорят, да не са подтиснати. 
Закачлива и интересна е една от скулптурите. Фигура на мъж, светец, който е махнал с ръка ореола си. Всеки е равен пред една хубава жена. Забравя за свещените канони и всички правила. Защото мъжът е мъж, казва Графа.
Вечна като послание негова творба е старицата гледаща в огледалото и виждаща малкото момиченце, което е била. Всички го правим, виждаме себе си млади, но това никога няма да се върне, споделя младият дух на Графа.
Той е намерил мандолинка в мазето си скоро, която му е от 6-ти клас. Цялата била изгнила освен дръжката. Тя е много скъпа за Image title
него, защото сам си я е правил като малък.

В галерията бяха семейството и много близки приятели на Графа. Освен майка му и сестра му, вдигнаха за всяка една творба наздравица и д-р Златко Илиев, художникът Шишо, актьорът Петър Тосков, комикът Жоро Пеев и много други.
В спонтанен момент, Кольо Карамфилов спря музиката за една дълбоко чувствена реч към своя добър приятел и човек, с когото работи. Похвали твореца, че това е най-хубавата му изложба и честно казано не е очаквал да е толкова Image title
добра. Въпреки хуморът, който се постара да поддържа Карамфилов, думите му трогнха силно Графа. Накрая на речта Кольо сложи шала си на главата и кресна, че е ред за пиене.

На входа на галерията гостите посрещаше триметрова китара от метала от скрап. От нея силно впечатлена остана дъщеричката на Жоро Пеев. Тя доприпка при него, посочи творбата и попита: Тате, от истински метал ли е направена тази китара? А той със сериозен тон, както никога: Не, мила, вълшебна е! Детето повярва, а може и наистина да е вълшебна, загадъчно отговори Графа. Image title
Иван Шишков- Шишо
Иван Шишков- Шишо
Жоро Пеев и Графа
Жоро Пеев и Графа
Image title
д-р Златко Илиев
д-р Златко Илиев
Кольо карамфилов и Графа
Кольо карамфилов и Графа
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина