Подтепето

Вашите писма

14 Сеп, 2017

Служител на Синя зона кара шофьори да паркират косо без да е разрешено

Това е незаконно, алармират пловдивчани

Пловдивчани, които живеят в Синя зона в централната градска част, съобщават за странна практика. Вижте сигнала, който получихме на редакционната поща от Величка Златарева.

„Живея на ул. „Цанко Дюстабанов“. От няколко години нашата улица е Синя зона. Паркира се успоредно на бордюра по правилник.

На ръководството на Синя зона му хрумнало , че ако се паркира косо ще се увеличат местата . До тук нищо лошо, но без съответното разрешение и без маркировка са оставили техният служител да се кара с хората.

Редът е следният:

1. Прави се проект.

2. Съгласува се в КАТ

3. Издава се заповед от Общината

4. Разчертава се маркировка

Чак тогава може да изискват от гражданите да паркират косо. Всичко друго е незаконно.

Никой няма право с устно нареждане да променя закона за движение.“

Очаквайте отговора на ръководството на ОП-то. 

  • 21 Дек, 2017 | 1984
    И на БРЕЗОВСКА до НОВОТЕЛА е така !
  • 14 Сеп, 2017 | ХХХ
    Някой да им обясни на тия кухи тикви от ОП-та, общини и т.н., че платено паркиране по улиците се въвежда, за да се ограничи движението в централната градска част! Те гледат как да набутат повече автомобили, че да събират повече пари!
  • 14 Сеп, 2017 | Иванов
    Пред нас на Иван Вазов е същата работа. Един супер досаден чичо от синя зона, всеки ден ми държи сметка как да паркирам. Ама не така, дай малко в дясно, на рибена кост трябва да спираш...
Още от рубриката "Вашите писма"

Подобни новини

19 Дек, 2017

Ето как прочистваме центъра от автомобили?

Десетки коли паркираха в пешеходната част на „Отец Паисий”, няма кой да глоби нарушителите

Общината ще прочиства центъра на града от автомобили с повишаване цената за паркиране в Синя зона на 2 лева от пролетта. Това е основен инструмент от стратегията на администрацията в борбата с мръсния въздух, както сам обяви кметът вчера. Гледка от днес обаче повдига други въпроси, освен най-резонния в случая: Дали повишаване на цената за престой в Зоната ще повиши качеството на въздуха е най- адекватната мярка за решаване на тежкия екологичен проблем?

Как властта ще се справи с всички онези, които ще решат да заобикалят или газят правилата с идеята да спестят 2 лева за паркинг? От днес имаме поредно доказателство, че родният шофьор очевидно ...

» повече