Подтепето

под небето

05 Дек, 2017

Вдигат таксите за битови отпадъци в община Куклен?

Кметът Мария Белчева предлага увеличаване на промилите, върху които се определя местния налог, заради дупка в бюджета  

Собствениците на недвижими имоти в Община Куклен вероятно ще заплащат нови такси за битови отпадъци от началото на новата година. Причина за това е, че парите за сметосъбиране и почистване на улиците не достигат. Кметът на общината Мария Белчева предлага да увеличи промилите, върху които се определя размера на местния налог,  поради недостиг и дупка в бюджета от около 200 000 лв.. Местните еко и комунални служби разполагат с общо 40 човека, които се грижат за чистотата в градчето и петте планински села в парк Родопи. Предстои обсъждане на предложението в Общинския съвет.

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "под небето"

Подобни новини

09 Мар, 2018

Десетки екологични бомби цъкат отново в землището на Община Куклен (ГАЛЕРИЯ)

Близо година след поредицата ни за незаконните сметища положението не се е подобрило

Става все по-страшно: Кости на животни, строителни отпадъци, обгорели гуми и тоалетна хартия „ражда“ полето
Таня Грозданова

Това е отбивка близо до пътя до пътя Пловдив – Асеновград на територията на Община Куклен и ако картините ви се виждат познати, не, не сте се объркали. Това чувство е известно като дежавю (от френски – „вече видяно”) и ви е познато от поредица  наши статии от миналата пролет.  Въпреки журналистическото ни разследване, подсещането на контролиращите  институции и сигналите ни до компетентните органи, незаконните сметища рецидивират.  

Близо година по-късно картината се повтаря. В редакцията ни през последните дни получихме няколко идентични сигнала. Положението не само не се подобрило, напротив - става все ...

» повече