Актуално

Търговската гимназия ще подготвя кадри за съда с нова специалност

Стажът ще е в Съдебната палата

Специалност „Съдебна администрация” открива от следващата учебна 2018/2019 година Националната търговска гимназия в Пловдив. Обучението ще подготвя технически кадри за съдебната система. Новината обявиха директорът на Търговската гимназия Славейка Иванова и председателят на Апелативен съд – Пловдив Магдалина Иванова.

Сключено е Споразумение за сътрудничество между съда и училището, като ученици от гимназията ще могат да карат своя стаж в Пловдивския съд. Заради недостиг на административно-технически персонал в съдебната система наемат и служители със средно образование, които после се изпращат на специално обучение.

Такава програма стартира догодина и в Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в Пазарджик. Според информация от ресорното министерство учебните планове още не са готови.

Припомняме, че от учебна 2017/2018 г. в Икономически университет – Варна бе разкрита единствената в България специалност за обучение на кадри за работа в съдебната администрация. Обучението е в редовна форма с четиригодишен срок.
 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина