Актуално

Родната ракия е фокусът на Световния конкурс за високоалкохолни напитки

Рекорден брой напитки от България ще се съревновават тази година за медал в международния конкурс

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles 2018 се открива тази вечер в Пловдив

Традиционната българска ракия и местни питиета са във фокуса на Световния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, който се открива официално тази вечер в Пловдив от 19.00 часа, в хотел „Империал“. Конкурсът ще продължи до 25 август 2018 г. По време на официалното откриване ще има и експо „Запознайте се с българските производители“.

За първи път страната ни е сред 10-те държави в света с най-много мостри за участие в конкурса. България е на 7-мо място. След нас са Испания, Белгия и Великобритания, а пред нас –  традиционни производители и „отличници“ по брой мостри в Spirits Selection, като Франция, Китай, Италия, Тайланд, Бразилия и Мексико.

Над 70 международни експерти ще оценяват 1300 напитки от 50 държави, в продължение на 3 дни. Експертите ще посещават български производители и културно-исторически забележителности. На церемонията за откриването се очакват представители на Министерство на икономиката, Община Пловдив, посланици на различни държави и др. За официалното откриване от Брюксел пристигна и създателят на Конкурса Бодуа Аво.

Spirits Selection 2018 се организира с подкрепата на Министерство на икономиката и община Пловдив. Той е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на отличените напитки. Последните три държави-домакин на Spirits Selection са Чили (2017 г.), Мексико (2016 г.) и Китай (2015 г.).

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина