КултураНовини

5 сериала, които да гледаме тази есен

Есен е и някак си идеята да се приберем след работа и да се опънем на дивана с купа пуканки и някой готин сериал става все по-изкушаваща от това да обикаляме заведенията. И това не се дължи само на факта, че денят се скъсява. Гледането на сериали отдавна не е занимание за пенсионери, а качеството на продукциите в последните години не спира да расте. Популярността на стрийминг платформите пък превърнаха гледането на цял сезон наведнъж в нещо социално приемливо.

Капана.БГ подбра пет любими сериала, които определено няма да ви оставят да се отлепите от екрана:

Разказът на прислужницата (The Handmaid’s Tale)

Създаден по едноименния роман на Маргарет Атууд и с Елизабет Мос, която харесваме още от „Момчетата от Медисън авеню“, в главната роля, този сериал няма как да не присъства в списъка. Действието се развива в антиутопично бъдеще, където главната героиня е принудена да живее като наложница под фундаменталистка теократична диктатура. Дали защото това бъдеще днес изглежда стряскащо възможно или просто заради пленителния сюжет, брилянтната актьорска игра и отличната режисура, „Разказът на прислужницата“ бързо си спечели почитатели. Продажбите на шедьовърът на Атууд скочиха главоломно през последната година, а неотдавна жени протестираха, облечени като прислужниците от сериала. Едва ли има нужда от повече доказателства, че „Разказът на прислужницата“ е абсолютно задължителен.

Ривърдейл (Riverdale)

Ние в България може и да не сме израснали с приключенията на Арчи, Бети, Вероника и Джъгхед , но това не означава, че не се вълнуваме да ги видим на екрана. Ако харесвате „Малки сладки лъжкини“ и сте фенове на тийн драмите и мистериите, „Ривърдейл“ е задължителен. Съдържа всички елементи на такъв тип сериал – на пръв поглед спокойно и тихо градче, където всеки пази тъмна тайна, разочароващи родители и разбира се красиви тийнейджъри, които освен да се справят с всички проблеми на пубертета, трябва и да разследват престъпления. Освен това, ако сте родени през деветдесетте, най-вероятно досега сте проследили цялата актьорска кариера на Коул Спраус. Не бихте искали да го пропуснете в ролята на Джъгхед Джоунс, нали?

Странни неща (Stranger Things)

С нетърпение чакаме трети сезон на „Странни неща“, а междувременно, ако все още не сте гледали първите два, какво чакате!? Малко американско градче през осемдесетте, когато сякаш нищо лошо не може да ти се случи. Но се случва. Изчезването на едно от местните момчета отключва серия от странни случки и разклаща спокойствието в града.

Ако сте израснали през осемдесетте, определено ще харесате сериала, но дори и да не сте, няма как да не оцените специфичната атмосфера, която създава. Ако пък сте фенове на Стивън Кинг и филми като „Дяволчетата“, „Полтъргайст“, „Междузвездни войни“, „Извънземното“, „Близки срещи от третия вид“ и подобни, не можете да пропуснете „Странни неща“. Сериалът е своеобразно отдаване на почит на класиките и е пълен с препратки.

Какво още да гледате тази есен, вижте в Капана.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина