КултураНовини

Уникалният спектакъл SHOW OPERA от Санкт Петербург гостува в Пловдив

Традиционният Пролетен бал на Опера Пловдив ще представи на 3 април SHOW OPERA – превърнал се визитна картичка на Санкт Петербург, известен като културна столица на Русия. Гала спектакълът е спиращо дъха музикално изпълнение, включващо най-големите оперни арии, известни неаполитански песни и колоритни руски романси. SHOW OPERA е уникален проект, съчетаващ класическа музика, академично пеене и модерни шоу-технологии. Програмата се състои от всички акценти на световната класика, изпълнявани от най-добрите гласове на руската опера. На сцената в Дом на културата ще пеят Светлана Феодулова – с рекорд в книгата на Гинес за „Най-висок оперен глас в света”, Александър Миминощвили с над 10 водещи роли на сцената на Болшой, Карина Чепурнова – солист на Мариинский театър, победител в Международния оперен конкурс „Елена Образцова“ и водещите солисти със изяви на сцената на Болшой театър: Роман Арндт, Максим Перебейнос – заслужил артист на Ингушетия, Константин Бжинский, Алла Петрова, Борис Степанов. Диригент на спектакъла е Михаил Голиков.

Всяка част от SHOW OPERA е пълна с различни изразни средства. Оригиналната сценография, заедно с мултимедийнa 3D сценография и индивидуално решение за светлинно оформление пренасят публиката в средновековни крепости и ренесансови дворци, сред руски пейзажи и директно във Венеция. В програмата ще прозвучат творби от Бизе, Моцарт, Пучини, Верди, Росини, Белини, Офенбах и др.

Спектакълът SHOW OPERA е приятелски поздрав от правителството на Санкт Петербург към побратимения град Пловдив по повод Европейска столица на културата 2019 и се осъществява със съдействието на Областна администрация Пловдив.

Билети за SHOW OPERA се продават на касата на Операта, на касите в ивентим и онлайн на eventim.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина