Новини

Млади пловдивчани събират храни за възрастни хора в нужда този уикенд в пловдивски хипермаркети

„На Коледа нито едно семейство не трябва да остава без вечеря”. Това е поредна инициатива на  Ротаракт клубовете в Пловдив – Пловдив, Пълдин и Филипопол, които за поредна година организират кампанията „Купи и дари”. Инициативата се осъществява с подкрепата на магазини Kaufland и има за цел да направи коледните празници на 55 възрастни семейства от пловдивска област по-светли и по-добри.

Всеки, който пожелае, може да се включи като закупи хранителен дълготраен продукт от първа необходимост и го остави на специално пригодените за случая места в следкасовата зона на магазините Kaufland, където ще се проведе кампанията. На входа на магазините по време на кампанията ще има представители на организаторите в изброените по-горе часове, които при нужда ще помагат на желаещите да се включат да напазаруват нужните продукти. Няма конкретно количество или стойност на храните, които могат да се дарят. Препоръчително е те да бъдат с дълъг срок на годност, съобщават  организаторите.

Кампанията ще се проведе на 7 и 8 декември 2018г. в:

Kaufland – кв. Христо Смирненски – бул. „Пещерско шосе“ 36
Kaufland – кв. Тракия – бул. „Освобождение“ 47
Kaufland – кв. Кючук Париж – бул. „Македония“ № 97

От 17.30 до 21.00 часа на 7 декември 2018г.

От 10.00 до 18.00 часа на 8 декември 2018г.

Събраните продукти ще бъдат разпределени в пакети и ще бъдат дарени на социално слаби семейства от пловдивските села. Това ще се случи още на 10 декември неделя.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина