Актуално

Регионален природонаучен музей – Пловдив обявява фотографски конкурс на тема „Влажните зони в района на град Пловдив“

По случай Световния ден на влажните зони, който се отбелязва на 2-ри февруари,  Регионален природонаучен музей – Пловдив подготвя изложба с фотографии на влажни зони* в района на града. Конкурсът е за ученици от гимназиален етап от 8 до 12 клас, крайният срок за участие е 31.01.2018.

Участието в конкурса е индивидуално. Всеки може да представи до три снимки. Фотографиите трябва да са в дигитален формат JPEG или PNG, да имат заглавие и да бъдат придружени от кратък текст, описващ мястото, датата ситуацията и посланието на снимката (до 40 думи). Големината на изпращаните изображения за конкурса трябва да бъде не по-малка от 1024 пиксела по дългата страна, а резолюцията на изображението трябва да е не по-малка от 72 dpi.

Снимките се изпращат по електронна поща, като прикачен файл, на адрес [email protected] или [email protected] с тема на писмото: Фотоконкурс „Влажните зони в района на град Пловдив“.

Всяка изпратена снимка трябва да отговаря на посочените в настоящия регламент технически изисквания, като в електронното писмо освен информацията за снимката, трябва да са посочени още следните данни за фотографа: трите имена, възраст, клас, електронна поща и телефон за връзка.

Изложбата ще бъде открита на 02.02.2018 в сградата на Регионален природонаучен музей – Пловдив. Селектираните фотографии ще получат грамоти за участие в конкурса, ще бъдат публикувани в сайта на музея, както и на фейсбук страницата.

Първите 3 най-добри произведения ще бъдат наградени както следва: Първо място – Ваучер за пазаруване в книжарници Хеликон на стойност 50 лв.; Второ място – Ваучер за пазаруване в книжарници Хеликон на стойност 30 лв.; Трето място – Ваучер за пазаруване в книжарници Хеликон на стойност 20 лв.

* Влажните зони са територии, в които водата покрива почвата или присъства в повърхностния ѝ слой, целогодишно или сезонно. Това са екосистеми, в които водата е основният фактор, от който зависят екологичните условия и свързаните с тях животни и растения. Те могат да бъдат естествени или изкуствени, постоянни или временни, статични или течащи, сладки, бракични или солени, включително територии с морска вода. Те са едни от най-продуктивните екосистеми на Земята.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина