Актуално

Петима българи с награди от Първи Международен Фото Салон Пловдив 2014

Общо 1257 творби участваха в надпреварата, подреждат най-добрите в изложба на 21 май

Остават два дни до oткриването на финалната изложба от Първи Международен Фото Салон Пловдив 2014. На 21 май (сряда), навръх Световния ден на културното многообразие за диалог и развитие на ЮНЕСКО, в 18:00ч., ще бъде официалното откриване на изложбата от 101 фотографии, експонирана в Галерия на Дружество на Пловдивските Художници на Гладстон. В културната инициатива, подкрепена от Община Пловдив и част от Календара на културните събития за 2014г., премериха сили, майсторство и класа 144 професионалисти и любители на фотоизкуството от 37 държави, от 4 континента с общо постъпили 1257 фотографии. Във финалната селекция на първото издание на фотосалона след журиране по правилата на FIAP, бяха оценени 100 участници от 32 държави с 271 творби, най-добрите от които спечелиха общо 32 награди. Всеки участник в салона ще получи безплатно копие от печатния каталог.

Сред наградените има общо петима българи – по един от Варна, Бургас и Благоевград, и двама от Пловдив. Един от сребърните медали на FIAP е спечелен от пловдивчанин. В отворена категория за цветна фотография, сребърен медал на FIAP e присъден на Минко Михайлов, а бронзовия медал на FIAP е присъден на Евгени Генчев. В отворена категория за черно бяла и монохромна фотография, почетното поощрение на FIAP е за Димитрина Андреева. С диплом на членове на журито са отличени Стоян Илиев и Красимир Матаров. Изложбата ще можете да разгледате в работното време (от 11:00 до 18:00ч.), на галерията от 21.05 до 17.06.14. Входа е свободен. Опция, специално за първото издание на МФС Пловдив е, че галерията ще работи извънредно и през всички съботи, недели и празнични дни (от 11:00 до 17:00ч.), които попадат в обявения период.

При закриването на 17 юни, организаторът ще разиграе томбола, в която един от всички посетили изложбата на МФС Пловдив и попълнили ТАЛОН ЗА ПОСЕЩЕНИЕ ще спечели фотоапарат 16 MPx Canon IXUS 135.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина