Актуално

Ново арт пространство се открива под тепетата

Център за визуално и невизуално изкуство отваря врати на пети април

Атанас Тотляков
Атанас Тотляков
Ново арт пространство открива в Пловдив – Център за визуално и невизуално изкуство “Източен 48”.
Стартът е с изложбата „Хоризонт – граница видимо/невидимо” на трима автори – Атанас Тотляков, Йоанна Тиеле и Младен Младенов. Тя се открива на 5 април  от 19.00 часа. Адресът на на комплекса се крие в името му „Източен” 48, кръстовището на бул. „Източен” и „Мария Луиза”, на първия етаж на новата синя сграда. Изложбата се открива от Мария Андиркова – доктор по изкуствознание, защитила дисертация върху проблемите на съвременното българско изобразително изкуство, преподавател в Национална художествена академия. Куратор на изложбата е Атанас Тотляков.

И тримата автори са млади, модерни, талантливи, живеят и работят във Велико Търново. Младен Младенов и Атанас Тотляков са преподаватели във Великотърновския университет, доц. Младен Младенов е ръководител на катедра „Рисуване”. Изложбите, които ще се покажат на пети април, са подготвени специално за новия център.

Център за визуално и невизуално изкуство “Източен 48”, Пловдив, е творческа лаборатория, в която ще се търси пресечната точка между съвременното визуално изкуство и невизуалните по своя харектер изразни средства. Ще се показват художници, които работят с визия, звук, аромат, вкус, тактилност.Младен Младенов
Младен Младенов
Йоанна Тиеле
Йоанна Тиеле

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина