Актуално

Милчо Левиев открива Пловдивски джаз вечери

Маестрото представя албума си Song of the Clown

С концерт на легендарния джазмен Милчо Левиев на 9 октомври се открива десетото юбилейно издание на фестивала Пловдивски джаз вечери. Концертът е от 19.00 часа в Дом на културата Борис Христов. За първи път пред пловдивска публика Маестрото ще представи албума си Song of the Clown, реализиран през 2010 г. Композициите в него са своеобразен джазов диалог с театралната музика на ранния Панчо Владигеров, писана през 20-те години на миналия век за постановки на Макс Райнхарт в Берлин и Виена.

На сцената ще видим още няколко изявени джазови музиканти: Александър и Константин Владигерови – внуци на Панчо, във вокалните партии – Вики Алмазиду и Петър Салчев, Ицко Финци, Валери Костов, Веселин Веселинов – Еко, и Стоян Янкулов.

Няма ден, в който по някакъв начин да не споменавам Панчо Владигеров, споделя Милчо Левиев, който е ученик на великия композитор. Театралната му музика разкрива един богат и неизследван свят, който звучи джазово и модерно, изненадващо и провокиращо. А като вземем под внимание факта, че тази музика е писана преди век, добиваме представа за гениалния размах, с който Панчо е творил, допълва маестрото.

Повече за концерта прочетете на КАПАНА.БГ

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина