КултураНовини

Всички малчугани от Централен са поканени зад кулисите на цирк Балкански

Зад кулисите е напълно безплатна среща на подрастващите с цирковото изкуство – едно от най-старите сценични изкуства в света

Директорът на Академичен цирк Балкански се обърна към кмета Георги Стаменов за съдействие повече деца да се запознаят отблизо с цирковите артисти

Три поредни съботи, между 13. и 27. Октомври, г-н Балкански и неговият екип канят деца с техните родители, възпитатели и преподаватели на открита репетиция на цирковата трупа. Това е възможно от 10.30 ч. на пространството до зала „Колодрума“, където цирк „Балкански“ разполага своята шатра в гр. Пловдив.

Администрацията на район „Централен“ информира всички детски заведения и социални домове на територията на района, които биха желали да заведат децата на среща с цирковото изкуство. „Нека повече деца научат за възможността. Добрата комуникация на екипа ми с училища и детски градини е много важна за нас и гражданите,“ коментира Георги Стаменов, кмет на район „Централен“.

„Зад кулисите е напълно безплатна среща на подрастващите с цирковото изкуство – едно от най-старите сценични изкуства в света. В Бургас, Велико Търново и София интересът от децата беше невероятен. По този начин всеки малчуган може да разбере дали това изкуство му харесва или не още преди да е посетил спектакъла,“ – казва директорът на цирка и добавя, че местата са около 600, не са неограничени. За да наблюдават репетициите и разговарят на микрофон с артистите, преподаватели и родители е необходимо да доведат децата не по-късно от 10.30ч. пред шатрата на цирка.

Академичен цирк „Балкански” ще гостува в гр. Пловдив /до зала „Колодрум“/ от 11.10.2018 до 04.11.2018 г. Спектаклите с билети са всеки ден от 16:30 и от 19:30 часа , неделя – от 11:30 и от 16:30 часа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина