Подтепето

криминале

19 Май, 2017

Полиция и ДАНС влязоха в Община Асеновград

Служители на Икономическа полиция, агенти на ДАНС и данъчни влязоха в Община Асеновград днес. Акцията е във връзка с разследване на корупционни престъпления спрямо длъжностни лица, а досъбедното производство е под наблюдение на Окръжна прокуратура. Извършват се активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, извършени са 15 претърсвания и изземвания от различни адреси в София, Пловдив и Асеновград, назначени са експертизи и др. Работата по случая е в активна фаза, съобщават от държавното обвинение, без да разкриват повече детайли от разследването.  

 

 

Няма направени коментари
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

06 Юни, 2017

Окончателно: Кметът и главният архитект на Асеновград остават на длъжностите си

Залата бе пълна със служители на Общината и близки на обвиняемите

Пловдивският апелативен съд потвърди днес решението на окръжните магистрати и остави на работа кмета на Асеновград д-р Емил Караиванов и главния архитект на общината Константин Атанасов.

Залата на Апелативния съд бе пълна със служители на Община Асеновград и близки на обвиняемите, дошли да изразят моралната си подкрепа за тях.

Прокуратурата обжалваше решението на Окръжния съд с мотивите, че е незаконосъобразно и необосновано. Според прокурор Светлозар Лазаров липсва  обстоен анализ защо е оставено без уважение искането на Окръжната прокуратура за отстраняване от длъжност на кмета и главния архитект докато трае производството срещу тях. Обвинението изтъкна още, че прокуратурата е изисквала няколко пъти документи за заради непълно представена информация на разследващите ...

» повече