ИзбориНовини

„Канарите“ и самодейци ще пеят за кукленци на 22 октомври

Елена Филева и Коалиция ЗС „Александър Стамболийски“ канят жителите от общината на площада в гр. Куклен

Концерт на прочутия оркестър „Канарите“ ще събере любителите на българския фолклор на площада в Куклен на 22 октомври 2019 г. от 18,30 ч. Той се организира от кандидатите за кмет на Община Куклен Елена Филева и за общински съветници от листата на Коалиция ЗС „Александър Стамболийски“, НФСБ, СДС и АБВ.

За жителите ще пеят и самодейни състави от общината, които участват във фестивали у нас и в чужбина и се връщат оттам с много награди. Те ще покажат автентичния фолклор от населените места, а тяхната цел е да го съхранят за поколенията.

Една от целите на Елена Филева е по време на нейният мандат да продължи с родолюбивата си инициатива за съхраняването на народното музикално творчество с различни сценични изяви. Тя предвижда още да бъдат събрани и издадени в сборници над 1000 автентични народни песни, характерни за селата, включително от други фолклорни региони. Идеята е да се запазят обликът и неподправеното творчество на самодейните състави.

От десетилетия оркестър „Канарите”, чийто създател и ръководител е Атанас Стоев (акордеон), пресъздава магията на българския фолклор със своите изпълнения.

Организаторите канят кукленци и гостите на града на 22 октомври 2019 г. от 18,30 ч. на площада, където ги очакват много настроение, песни и танци.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина