АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножаСъдТемида

2000 лева глоба за футболен хулиган

Съдът забрани на Иван Велчев- Кюстендилеца да посещава спортни мероприятия за една година заради меле на Лаута

Районен съд – Пловдив наложи административно наказание глоба в размер на 2000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година на Иван Велчев- Кюстендилеца за извършено спортно хулиганство – участване в сбиване. Велчев е сред лидерите на ЦСКА, а екшънът, за който бе осъден, окървави Лаута по време на футболен мач между Локомотив и червените на 26 ноември, 2017г.

За мелето на стадиона Районният съд е наложил на други десет лица, участвали в същото сбиване, различни санкции по Закона за спортното хулиганство. На всеки от тях е наложена административна санкция – глоба, определен брой денонощия в поделенията на МВР, забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок, различен за всяко лице, в зависимост от степента на вината му.

Районна прокуратура е внесла обвинителен акт в съда единствено срещу Иван Велчев като му е повдигнато обвинение за това, че на 26.11.2017 г. в гр. Пловдив е извършил едро хулиганство. С оглед на събраните по делото доказателства съдът приема, че в случая не е извършено едро хулиганство, а вината на Велчев е за участие в сбиване, в което участват и останалите 10 лица, санкционирани по Закона за спортното хулиганство. Административната санкция глоба в размер на 2000 лева и забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и чужбина за срок от една година за извършения от И. В. акт на спортно хулиганство е наложена на основание чл. 21 т. 10 от ЗООРПСМ.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина