ГрадътНовини

Отворени тренировки, игри и музика на открито за младежи в Пловдив на 11-ти и 12-ти октомври

На 11-ти и 12-ти октомври младежите в Пловдив ще имат възможност да посетят безплатния мини-фест “Щък тук-там” на две локации в града. Събитието стартира на 11-ти октомври от 12:00 часа с различни дейности и занимания през целия ден на сцена Ядрото в Капана и на площад “Съединение”. На 12-ти октомври, на същите локации програмата започва от 12:00 и завършва в 22:00 часа с концерт на местният музикален колектив Бас Народен на площад “Съединение”.

Посетителите на “Щък тук-там” ще имат възможност да се включат в безплатни уроци по скейтборд и кънки, тренировки по джаги, уъркшоп K-Pop танци, както и във всякакви дейности на открито – игри, слаклайн, графити, freestyle football и други. В събота са предвидени състезание по скейт и кънки “Game of skate”, както и турнир по джаги на открито. И през двата дни на фестивала ще има още музика, игри и младежка информация. Младите хора ще могат да научат как да се включат в актуални програми и проекти за доброволчество, стажове, и обучения както в страната, така и в чужбина. Част от дейностите ще се осъществят с подкрепата на местни организации и участници.

Като част от програмата на „Щък тук-там“, на 11-ти от 15:00 часа в “Склад” на ул. “Екзарх Йосиф” 16 ще се проведе и кратка среща с различни организации от града. Представителите им ще могат да получат информация как да кандидатстват за финансиране от програма Европейски корпус за солидарност и да включат доброволци, които да подкрепят работата им. Срещата е отворена, но е необходимо желаещите организации да се регистрират на място.

“Щък тук-там” е част от “Бъди доброволец! Промени света!” – проект по програма Европейски корпус за солидарност. Освен в Пловдив, фестивалът гостува в още 4 града в страната. Координатор на проекта и организатор на събитията е младежката неправителствена организация Сдружение ЗА ТЕБ. Партньори и съ-организатори са редица неправителствени, образователни и спортни организации, сред които Сдружение “Варна – Европейска младежка столица 2017, Хале 3, Икономически университет Варна, Фондация СОС – семейства в риск.

Младежкият фестивал се провежда в града със съдействието на Община Пловдив и Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина