ГрадътКултураНовини

Концертът на Western Balkans Band BG остава в Античния театър Пловдив

Няма промяна в мястото и часа на провеждане на концерта на Western Balkans Band BG. Той ще започне по план в 20:00 часа на 01.06.2019 в Античен театър Пловдив.

След вчерашния проливен дъжд, днес Пловдив осъмна свеж и окъпан от слънце, а прогнозата до края на деня е да няма повече валежи. Това наложи решението концерът да остане в Античния театър въпреки наличния резервен вариант.

Музикантите Теодосий Спасов, Влатко Стефановски, Васил Хаджиманов, Йелена Йовович, Амар Чесляр и Дритан Хекурани пристигнаха в Пловдив вече направиха своята първа репетиция в БНР Пловдив.

За концерта си тази вечер те са потготвили няколко изненади за публиката. Една от тях идва от Албания – авторска интерпретация на традиционна албанска песен, аранжирана от най-младия музикант от Western Balkans Band BG – бас китаристът от Албания Дритан Хекурани. Тя ще прозвучи за първи път в България специално за публиката в Античния театър.

Изключителният професионализъм им и богат сценичен опит на шестимата музиканти, както и техния уникален подход на смесване на стилове от традиционния балкански фолклор със западен, модерен музикален стил  гарантират незабравимо изживяване.

Концертът  е част от Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

Повече информация за концерта  ще намерите на Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/WesternBalkansBandBG/

Билети – в мрежата на Eventim.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина