АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниПод небето

За първи път в Пловдив: машина за закупуване на криптовалута

Новооткритият обект се намира в Mall Plovdiv

Компанията Блокчейн Тех продължава да набира скорост с новооткрит обект в Мол Пловдив няколко месеца след своя старт във Варна.

В световен мащаб има повече от 6000 монтирани подобни машини. Те предоставят сравнително удобен начин за придобиване на криптовалута и може да спестят време и такси за международни банкови преводи спрямо алтернативите.

Шумът покрай криптовалутите може да е затихнал, но със сигурност не е изчезнал. Биткойн достигна близо 14 хиляди долара за единица през лятото на 2019 г. и спадна под 7 хиляди долара преди няколко дни. Теми като частна криптовалута (разработена от консорциум организации) и национална криптовалута (разработена от правителство) са вече ежедневие по световните медии. България не изостава от тези технологии и има фирми, които развиват този бранш в продължение на няколко години вече.

Пловдив е един от българските градове, които се развиват с много бързи темпове в отрасъл Информационни Tехнологии. Криптовалутите и блокчейн технологиите са нишова област в този сектор. В световен мащаб инвестициите в тази нишова сфера надминават десетки милиарди долара за последните няколко години.

“Първата стъпка на всеки човек, който иска да се докосне и да разбере най-добре предимствата на тези алтернативни валути, е да направи тестова покупка за минимална сума от порядъка на десет лева. Ползите от тези технологии вече са ясни на много хора. Въпрос на време е тази бройка от хора да се увеличи. Интернет също е бил трудно разбираем и недостъпен за много от хората през 90те години. Днес и родителите ни могат да изпращат снимки по Viber и да разглеждат Facebook” коментира управителят на фирмата Александър Захариев.

От компанията информират, че продължават да работят усилено, за да правят достъпни криптовалутите за хората, като поетапно поставят машини в по-големите градове на страната. До няколко седмици ще започне да работи и третата им машина в София, а до края на годината ще пуснат и сайт, където хората ще могат лесно да правят заявки за купуване и продаване на различни видове криптовалути.

Като фирма с дългогодишен опит в сферата те препоръчват на хората да бъдат разумни в покупките си и да не инвестират повече от колкото са готови

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина