ГрадътНовини

Асоциация на студентите медици домакин на 35-та юбилейна Национална среща на АСМБ

Асоциация на студентите медици – Пловдив бе избранa за домакин на Пролетната Национална среща на Асоциация на студентите – медици в България (АСМБ) след представяне на успешна кандидатура. Тя ще се проведе в периода 05 – 07 април . Очакваният брой делегати е 350, като се включват както български, така и англоезични студенти.

Националните срещи се провеждат два пъти годишно – на пролет и на есен. В рамките на събитието се извършват обучения, свързани с работата в комитетите на асоциацията – Обществено здраве, Медицинско образование, Реподуктивно здраве и СПИН, Професионален и научен обмен, Човешки права и мир. Също така се организират обучения за професионални умения и личностно развитие.
Целта на голямото ни събитие – Национална среща на АСМБ е да се подобрят знанията на членовете на Асоциацията за нейната структура и връзка с Международната федерация на студентите медици, а именно работата на локално, национално и международно ниво. Така се надяваме да създадем приемственост и да осигурим доброто развитие на АСМБ в бъдеще, съобщават организаторите.

Основната тема, която ще бъде засегната на форума и която в момента е една от най-актуалните теми сред обществото, е Антибиотичната резистентност. В рамките на събитието ще се проведе и кръгла маса, на която ще бъде обсъдена Наредба №1 за специализантите. Бъдещето на специализантите ще изяснят представители на Български лекарски съюз, Община Пловдив – отдел Здравеопазване, видни прависти и представители на Медицински университет.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина