Подтепето

героите на деня

04 Дек, 2017

Пловдивчанин е номиниран за Доброволец на 2017-а

Иван Христев е пример за млад и активен човек, който развива социално значими каузи

Всеки може да го подкрепи, гласуването приключва в полунощ

Таня Грозданова

Представяме ви Иван Денчев Христев от Доброволно формирование „Пловдив 112“. Той е номиниран за Доброволец на 2017-а в третото издание на Националния конкурс, организиран от Националната асоциация на доброволците в Република България (НАРД).

Иван е ръководител на групата по Първа долекарска помощ на ДФ "Пловдив 112". През изминалата година той организира и проведе повече от 12 специализирани обучения за членове на екипа на формированието и външни участници, разказват колегите му от отряда. Те го определят като харизматичен и ерудиран. Христев е пример за млад и активен човек, със сериозно отношение и желание да развива социално значими каузи каквато е сферата на Първата помощ в България.

Той увлича с примера си нови желаещи да станат членове на Доброволното формирование, като в момента има 7 кандидат-доброволци за неговата група, които предстои да бъдат приети в редиците на ДФ "Пловдив 112". Освен специализираните обучения, той провежда и безплатни курсове по първа помощ за ученици, студенти и родители в базата на формированието. Участвал е в няколко полеви обучения съвместно с други служби от Единната спасителна система като ръководител екип.

В надпреварата участват общо 7 номинирани доброволци от цялата страна. Гласуването тече на страницата на НАРД в социалната мрежа Facebook, където може да разгледате снимки и да гласувате за вашия избор за доброволец 2017, като  харесате неговата снимка.  Условията за зачитане на гласа ви са:  1) Трябва да харесате страницата на НАДРБ ; 2) Гласува се за снимка от албум КОНКУРС 2017 чрез бутона харесвам/like. Гласуването приключва в 23:59 на 4 декември.

Нашето момче се състезава с: Борислав Димитров - Дф Драгоман, Красимир Александров Йорданов - ДФ Сливо поле, Юджел Шакир - ДФ Ардино, Андриян Алеков Качанов - ДФ „Аварийно-спасителна група – гр. Казанлък“, Светослав Боянов - ДФ общна Ружинци и Иван Стоянов Тодоров - ДФ Стара Загора.

Докато тече състезанието Иван подготвя част от най-голямата съвместна демонстрация на доброволни формирования в България, която ще се проведе на 16 декември в Пловдив, съвместно с ДФ София, ДФ Белово, ДФ Кричим, ДФ Вълчедръм и ДФ Елин Пелин.

Припомняме, че през 2016-а Росен Спасов от ДФ „Пловдив 112” събра най-много гласове в съревнованието на Национална асоциация на доброволците в България и спечели конкурса Доброволец на годината. Нашите момчета от ДФ „Пловдив 112” грабнаха и колективна награда на връчването на отличията „Пожарникар на годината”.

Няма направени коментари
Още от рубриката "героите на деня"

Подобни новини

14 Сеп, 2018

Доброволци от формирование „Пловдив 112“ участват в международно учение в Турция

Единственото, което знаят е, че има „съборена от земетресение“ сграда и че ще оказват помощ на „пострадалите“ заедно с колеги от 8 държави

В деня на професионалния празник на Пожарната 6 човека от доброволно формирование „Пловдив 112“ заминаха на международно обучение в Турция тази сутрин. Те бяха изпратени от кмета на Пловдив Иван Тотев, който им пожела на добър час и да се представят на ниво.

Аварино-спасителният екип за реакция при земетресение от ДФ „Пловдив 112“ и спасители от Съюза на българските спасители ще вземат участие в международна учебна тренировка на доброволци спасители при разрушения от природно бедствие -  земетресение, което се провежда в град Гьонен от 14 до 16 септември.  Тренировъчното занятие е организирано от Турската спасителна федерация - AKDF (Arama ...

» повече
01 Юни, 2017

ДФ "Пловдив 112" бди над Капана фест (ВИДЕО и СНИМКИ)

Пловдивските доброволци получиха швейцарско оборудване

Доброволно формирование „Отряд 112“ в Пловдив поема долекарската помощ и пожарната охрана на започващия в петък – 2 юни, Капана фест, разбра Под тепето.

Членовете на отряда към Община Пловдив ще осигурят пожарна безопастност и първа долекарска помощ, както и ще се погрижат за предотвратяване или овладяване на извънредни ситуации по време фестивала.

ДФ “Пловдив 112“ бе създадено през 2013 г. с цел реакция при бедствия и аварии. То е съставено от над 70 жени и мъже на различна възраст, професия и образование, но всички те обединени от идеята да помагат. През годините пловдивските доброволци се доказаха в редица акции, като премахване на последици от наводнения, разчистване на затрупани пътища, помощ при горски пожари, издирване и ...

» повече
10 Апр, 2017

Георги Влайков е новият шеф на Доброволното формиравание „Пловдив 112”

Новият ръководител на доброволците Георги Влайков

Сред заместниците му има и дама, а манадатът им е 4-годишен

Доброволното формиравание „Пловдив 112” има избрано ново ръководство, след като 4-годишният манадат  на предходното изтече.

Новият ръководител на доброволците е Георги Влайков. Негови заместници са Росен Спасов, Меглена Трифонова, Красимир Каракашев и Атанас Даков. Всеки един от четиримата има ресор, за който ще отговаря. Отговорностите им са разпределени според специфичните умения на всеки от тях.

Пловдивското доброволно формирование се доказа като едно от най-активните и добре подготвени в страната по отношение на техническо оборудване и възможности за реакция при различни бедствия. Членовете на „Пловдив 112“ са единствените в цяла България, коитo дават 8 часови дежурства в районните служби на Пожарната под тепетата.

Росен Спасов със семейството сиМеглена Трифонова

Новият ръководител Георги Влайков планира да се ...

» повече
30 Ян, 2017

Връчиха наградата Доброволец на годината на Росен Спасов от Пловдив

Нашите момчета от ДФ „Пловдив 112” грабнаха и колективна награда на връчването на отличията „Пожарникар на годината”

Пожарникарите от Хитрино получиха награда за 2016 г.

Росен Спасов от доброволното формирование „Пловдив 112”, който събра най-много  гласове в първото по рода си съревнование на Национална асоциация на доброволците в България и спечели конкурса Доброволец на годината, получи днес наградата си на официална церемония в столицата по време на връчване на отличията Пожарникар на годината.

Спасов се състезаваше с 8 номинирани от цялата страна, като двама бяха от пловдивския отряд, а останалите от София, Кричим, Сатовча, Ценово, Хисаря и Свищов. Колегите му го ценят, защото се е доказал като много ценен кадър за ДФ “Пловдив 112". За 2016 година той е участвал ...

» повече
05 Дек, 2016

Общинските доброволци: Тук не е място за самотни герои

Трябва да се работи в екип, ние сме едно цяло, казват от „Пловдив 112”

Нови 20 активисти в звеното приеха членските си книжки в Деня на доброволчеството

При нас място за самотни герои няма. Доброволецът трябва да се научи да работи в екип. На терен е важен целият отбор, а не единиците от него. Трябва да работим като едно, каза заместник ръководителят на общинския отряд „Пловдив 112” Георги Влайков в днешния ден на доброволеца. Над 20 нови членове бяха приети в звеното и получиха церемониално членските си книжки от кмета Иван Тотев. Благодаря ви, че отделяте от личното си време, за да бъдете полезни на обществото, че рискувате здравето и живота си, за да сте в помощ на хора в ...

» повече