Изпод тепетоМненияНовини

„Влез в предизвикателството!“ и спечели средства за своя бизнес идея

Център „Ринкър“ е организация за предприемачество и обучения към фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Целта на Rinker Youth Challenge е да развие предприемаческо мислене и лидерски умения сред младите хора чрез обучения, менторство и финансова подкрепа. В края на програмата четирите най-добри идеи ще получат безвъзмездно стартово финансиране от по 20 хил. лв.

Влез в предизвикателството! е еднодневна интерактивна среща на център „Ринкър“ с млади хора, които имат намерения или интерес към предприемачеството и устойчивите социални проекти.

Срещата в Пловдив ще се състои на 10 януари в Limacon Event Centre.

Може да участвате като екип или индивидуално. По време на събитието младите хора ще се срещнат с местни успешни предприемачи, треньори и ментори, колеги със сходни идеи и стремежи, ще имат възможността да опознаят и други обучителни и акселераторски програми.

През целия ден ще бъдат организирани както обучителни сесии, така и индивидуална работа на екипите по техните начални бизнес идеи, като това ще постави началото  на техните кандидатури за следващата част – програмата – „Миксера“.  Четири от най-добрите идеи ще получат стартово финансиране в размер на 20 000 лева.  Форумът е отворен за всички желаещи, но ще изисква предварителна регистрация и ангажимент за участие през целия ден.
За регистрация:

Участието е свободно, но изисква регистрация. Може да присъствате на форума, дори да не живеете в града, където той ще се състои: https://goo.gl/vQQye4
•    Локация: Limacon Event Centre, Пловдив
•    Кога: 10.01.2019 от 9:30 до 15:00

След еднодневната среща, програмата продължава в два етапа:
„Миксер“ е тридневен лагер, който ще даде възможност на избрани 120 участници да продължат да работят върху идеите си, да получат обратна връзка за тях, да се срещнат с успешно завършили предприемачи от програмите на „Ринкър“.

„Акселератор“
Акселераторът е последната стъпка преди да се изправите пред журито, което ще определи четирите екипа, които ще получат по 20 000 лв. безвъзмездно стартово финансиране.

В рамките на 6 много интензивни дни фокусът е върху бизнес моделирането на идеите на младежите, проверката на тяхната пазарна приложимост, шлифоването на презентационни умения и подготовката на бизнес план за инвеститори. По време на акселератора ще бъде разгледан и финансовия план за първата година от стартирането на новите компании, като и управленските умения, които ще са нужни, за да се структурират и управляват дейностите по бизнеса.

Организаторите на форума в Пловдив очакват повече от 500 младежи да вземат участие на различните етапи от програмата и да излязат с нови знания, нови приятелства и без никакъв страх от бизнес планиране и публично говорене.

Център „Ринкър“ е основан през 2014 г. с финасовата пордкрепа на Фондация КАФ Америка. Мисията на „Ринкър“ е да развива духа на предприемачеството в България. Новата акселераторска програма е подкрепена от американската Citi Foundation на Citibank в рамките на инициативата Pathways to Progress („Пътеки към прогреса“).

Вижте събитието във фейсбук

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина