Столипиново става сцена за социално ангажирани артисти

Арт

Фабрика за идеи предизвиква творците, трима финалисти ще получат финансова подкрепа за реализиране на идеите си

Как да стимулираме повече пловдивчани да включат квартал Столипиново в личната си карта на съпричастност, как да мислим и да действаме по проблемите на квартала през призмата на единна принадлежност, а не през мислене "ние" – "те". На тези въпроси трябва да отговорят всички артисти, желаещи да кандидатстват с идеи в инициативата Art Innovation Challenge на Фабрика за идеи. Артистичното предизвикателство е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата и е насочено към квартал Столипиново.

С идейни концепции за промяна могат да кандидатстват артисти от всички сфери на изкуството до 3 юли на следния линк: https://bit.ly/2N1j8LZ. Темата е квартал Столипиново и по-конретно: Какво прави един град единен? Няма  ограничение във възраст и образование. Основното условие е предложенията да отразяват социален проблем и да въвличат местната общност в преосмислянето му чрез пърформанс, изложба, инсталация, игра или друга артистична намеса за квартал Столипиново. Фабрика за идеи ще подкрепи финансово реализирането на три артистични творби, които са интерактивни, задълбочени и развиват темата на предизвикателството по нов и смислен начин.

Артистичните намеси ще бъдат осъществени между 16 и 22 юли в Пловдив, като мястото на реализирането им не е задължително да бъде само в Столипиново, а и в останалите квартали на града като се запази фокуса върху темата за ромската общност.

Art Innovation Challenge е инициатива на Фабрика за идеи, която подкрепя социално ангажирани артистични форми с цел да внесат живителен импулс за преодоляване на актуални проблеми на града.

Споделете ни във:

Подобни статии

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.