АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Холсим: Преустановяваме всички минно-експлоатационни работи на територията на находището над Белащица

Дружеството счита взетото решение за абсолютно незаконосъобразно предвид изложените в него мотиви, но е предприело всички необходими, обмислени и съгласувани действия за незабавното му изпълнение

Преустановяваме всички минно-експлоатационни работи на територията на находището над Белащица, заявиха в изпратена до медиите позиция от „Холсим кариерни материали Пловдив“ АД. Дружеството потвърди за полученото вчера писмо от Министъра на енергетиката Теменужка Петкова за спиране на действието на сключения от дружеството концесионен договор за добив на подземни богатства – строителни материали от находище „Белащица“.

“ Въпреки че счита взетото решение за абсолютно незаконосъобразно предвид изложените в него мотиви, дружеството е предприело всички необходими, обмислени и съгласувани действия за незабавното му изпълнение. Преустановени са всички минно-експлоатационни работи на територията на находището, в това число преработката и експедицията на готов материал. Взети са необходимите мерки за безопасно спиране на инсталациите, уведомени са всички контролни институции, имащи отношение към дейността ни, както и нашите партньори и клиенти”, се казва в позицията на компанията.

От там предупреждават, че преди получаване на писмото, в хода на нормалната експлоатационна дейност на находището е заредено взривно поле за планирани взривни работи, което задължително трябва да бъде обезвредено. За това дружеството е уведомило всички компетентни институции по надлежния ред и очаква писмено разпореждане от тях, за да извърши обезвреждането, което за целите на безопасността, трябва да стане възможно най-скоро.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина