АктуалноЖивотЗабавлениеКултура

Тотев дефилира по одеяло „Пловдив 2019“ в общината

Топли, констатира кметът

15 хиляди поларени завивки и още толкова шалове раздават безплатно на публиката на откриващата церемония

Иво Дернев

Пет дни остават до началото на откриващия уикенд на Пловдив- Европейска столица на културата 2019. Днес кметът Иван Тотев, заместникът му Златин Велев и директорът на фондацията Кирил Велчев обявиха някои подробности, свързани предимно с транспорта по време на тридневното откриване и обявиха местата около Кулата, предвидени за публиката на церемонията по откриването. От администрацията очакват положителни температури на 12 януари, когато на изградената вече гигантска сцена на бул. „Цар Борис III Обединител” градът ще поеме щафетата на Европейска столица. По прогноза ще е 4-5 градуса над нулата.

Дори да е по-студено обаче, зрителите ще има как да се сгреят. Днес Иван Тотев и Кирил Велчев показаха пред медиите шаловете и поларените одеяла, които ще бъдат раздавани безплатно на хората около сцената. Топли, отбеляза пред журналистите кметът след като се уви в една от завивките с логото на „Пловдив 2019”.  Подготвени са над 15 хиляди одеяла и още толкова шала.

При одеялата има и за момиченца, има и за момченца, има и за елфчета- розово, синьо и кафеникаво. Шаловете са в два цвята- син и червен. И за БСП има, отбеляза шеговито Тотев, докато показваше поларените изделия. Фондацията е инвестирала около 15 хиляди лева за шаловете и около десет хиляди за одеялата. Те ще се раздават след 17.30ч., когато се очаква зрителите да започнат да заемат позиция около Кулата. За сгряване на публиката се предвидени и зони за чай, които ще бъдат обособени на няколко точки в центъра, както и открити винени щандове.

Очаквайте подробности!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. А бе Тотев а бе малоумнико,по-голяма цигания не можа ли да измислиш??? Няма ли да раздаваш и ПРЕЗЕРВАТИВИ с логото на ,,Културната ни столица,,???КАПУТ НЕЩАСТЕН!!!!!! Виж тренирай с одеалцето че след изборите ще ти трябва…….за затвора!!!! МАЛОУМНИК!!! Що не наслагаш и газови печки около сцената???

  2. Само хубави коментари искам да чуя! Може да го плюете кметчето, ма поне не краде само ми се и занимава, ако е някой друг ще ходи да си пие по виличките и на яхтата.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина