АктуалноВластГласовеГрадътЖивотЗабавлениеИзбориМненияНовини

Тодор Чонов- от шефския кабинет в МВР- Пловдив и събитията в Катуница до транспорта в града

Уволнението му през 2013г. бе политическо и се случи веднага с идването на кабинета Орешарски

Иво Дернев

Снимки: Архив Под тепето

Бившият шеф на МВР- Пловдив Тодор Чонов подхваща транспорта в Пловдив като заместник на кмета Здравко Димитров от днес. Назначението на екс старши комисаря не е особено изненадващо, тъй като той е в обкръжението на новия градоначалник от години.

Чонов освободи шефския си кабинет в областната дирекция на МВР през лятото на 2013г., след заповед за отстраняването му от длъжност. Уволнението му бе политическо и се случи веднага с идването на кабинета Орешарски, като на негово място бе назначен Тодор Гребенаров.

Чонов оглави дирекцията със заповед на Цветан Цветанов в края на октомври 2009-та. Той бе в редиците на столичните антимафиоти, преди да стане шеф в родния си град. Кариерата му тръгва буквално от гаража- в периода 1992-1995г. Тодор Чонов е бил шофьор на тогавашния началник на РДВР- Пловдив Иван Георгиев.

Полетът му нагоре тръгва в средата на 90-те, за да стане една от основните фигури в сектор “Международен наркотрафик” към ГД БОП. Изкарал е в системата близо 25 години.

Най-шумните акции по Чоновото време в Пловдив бяха операциите срещу икономическата престъпност, телефонните измамници, фалшификаторите. Имаше няколко удара по наркоразпространението, което под тепетата вече е раздробено. За скандален случай по време на управлението му може да бъде обявен казусът Бофиров. А най-голямото изпитание за със сигурност бе Катуница през есента на 2011-та.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Познавам го от началото на службата му в МВР.Интелигентен,възпитан,отзивчив,диалогичен!Има управленски опит.Пожелавам му успех в новото поприще!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина