АктуалноМненияНовиниПод ножа

Светлана Куюмджиева след вандалската атака: Политическото говорене доведе нещата до тук

Възприемам случилото се като вандализъм. Като тормоз срещу нас и срещу мен персонално, заяви артистичният директор на „Пловдив 2019”

Иво Дернев

„Възприемам случилото се като вандализъм. Като тормоз срещу нас и срещу мен персонално”. Така Светлана Куюмджиева коментира атаката срещу общинска фондация „Пловдив 2019” от тази нощ и надраскването на СКЛАД от неизвестни лица. Случилото се е естествено продължение на популисткото политическо говорене на няколко партийни формации, сред които ВМРО и БСП. Случаят вече се разследва от полицията. Обидните надписи върху паметника на културата в Тютюневия град вече са заличени, но напрежението остава.

„Този акт как би могъл да ни откаже от проекта? Да кажем, че аз се отказвам сега, подавам си оставка и какво следва от това- публично горене на договори, ревизия на цялата програма ли? Какво следва? Това не е сериозно и не мога да приема, че се натяга толкова обществено напрежение. Не мога да приема да се демонизира моята персона и да се превръща всичко в някаква лична атака. Не мога да приема това да се случва в 21 век, в един нормален европейски град, какъвто Пловдив има претенции да бъде”, каза пред Под тепето артистичният директор на „Пловдив 2019” Светлана Куюмджиева.

Тя е категорична, че дотук се е стигнало заради изявленията на различни партийни фракции. „Мисля, че политическото говорене доведе нещата до тук. Аз и във Фейсбук предупредих, че се натяга излишно напрежение от някаква невероятна спекулация. Мисля, че това е естественият резултат”, допълни Куюмджиева.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Да ти пикая на ЕСК да ти пикая на гей изрудщината,долен соросоиден отпадък!
    Вън от града,всички вие,подлоги на извратени „евроатлантически ценности!!!“
    Пловдив е БЪЛГАРСКИ ГРАД,НЕ ЕВРОПЕЙСКИ!Само местоположението му е европейско,неграмотен миндил!

  2. „…подавам си оставка и какво следва от това- публично горене на договори, ревизия на цялата програма ли? Какво следва? Това не е сериозно и не мога да приема…“ ТОВА НЕ МОЖЕШ, ОНОВА НЕ УМЕЕШ – КАКВО ПРИЕМАШ СИ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ, КАКИНОТО. КОГАТО СТЕ „ДОГОВАРЯЛИ“ С ТОЯ ОРТАК ИЛИ ОНЯ СИМПАТЯГА ЗАД ЗАКРЕХНАТИ ВРАТИ И ПОРТИ ОБЩЕСТВЕНОСТТА НЕ Е БИЛА НАЯСНО ЗА КАВО ХАРЧИШ НАРОДНИТЕ ПАРИ; НО КОГАТО НАСТЪПВА ЕДИН МОМЕНТ ДА НАКАРАШ ДЕЧИЦАТА НИ ДА СКАНДИРАТ КАК ТЕ БИЛИ „ОТ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ“ (СЯКАШ ТЕ ГОРКИТЕ СА НАЯСНО ОТ НЕВРЪСТНА ПРЕДПУБЕРТЕТНА ВЪЗРАСТ КАКВО ОЗНАЧАВАТ ТВОИТЕ ЛОЗУНГИ) И КОГАТО СЕ ОБЯВЯВАТ ПУБЛИЧНИ МАНИФЕСТАЦИИ НА ИДЕОЛОГИИ И НА НАСОКИ И НА ИНТРИГАНТСТВА -ТО ТОВА СИ Е ЧИСТА ПОЛИТИКА, ОБЩЕСТВЕНА ЗАГРИЖЕНОСТ, А НЕ Е НИКАКВО „ИЗКУСТВО“ НИТО „КУЛТУРА“.
    ПЛОВДИВЧАНИ ТРЕВА НЕ ПАСЕМ.
    ДА, ЩЕ ГОРИШ ДОГОВОРИТЕ, ПРЕСТЪПНО ПОДПИСВАНИ.
    ЩЕ ВНИМАВАШ КАКВИ ПОЛИТИКИ ЗАНАПРЕД ЗАСТЪПВАШ, ПРОПАГАНДИРАШ И ПОДПИСВАШ.
    ЗАПЛАТАТА КАТО „ДИРЕКТОР“ ИДВА С ОТГОВОРНОСТИ.
    ТАКОВА Е „СЕ’ЛА’ВИ“ТО, Г-ЦЕ.

  3. Не се вижда никаква НАПАДКА против ЕСК2019, а срещу хомосексуалната пропаганда.
    ОТЪЖДЕСТВЯВАТЕ ЛИ ЕСК2019 СЪС ХОМОСЕКСУАЛИЗМА?
    АРТИСТИЗМЪТ С ПЕДЕРАСТИЯТА – едно и също ли е според Фондацията, молим? Ами то тогава не е никакво Изкуство, никаква Култура, то си е чиста ПОЛИТИКА.
    ((Съществува и валидно предположение -потвърдено от съседите- че „творбата“ е графитисана от самата г-ца Светлана (тя защо не е Светла, да не би и тя да е Почетен Консул на някоя Губерния?) с цел да й се разчуе именцето, че вече завяхнахме . . .

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина