АктуалноГласовеЖивотЗабавлениеМнения

Свен Сьорен Байер: Изграждането на сцената за откриването на ЕСК 2019 се движи по план

Утре завършваме изграждането на основната част от желязната конструкция на 30-метровата кула, заяви артистичният директор на откриващото събитие

Иво Дернев

Изграждането на основната част от желязната конструкция на 30-метровата кула, върху която на 12 януари официално ще стартира Пловдив- Европейска столица на културата, ще бъде завършено утре. Това съобщи за Под тепето артистичният директор на откриващото събитие Свен Сьорен Байер. Основателят на немската артистична компания „Phase7” застана пред медията, за да отговори на някои от въпросите, които летят из публичното пространство след затварянето на бул. „Цар Борис III Обединител”.

Байер подчерта, че той и екипът му не се притесняват ако завали сняг. Повече биха ни затруднили дъжд или вятър, но така или иначе ще бъдем напълно готови навреме, допълни той.  В доказателство на думите му е и вечерната проверка на Под тепето на място снощи, която установи, че монтажистите на гигантското съоръжение работят и по тъмно.

След завършването на всички шест нива на металната конструкция ще стартира изграждането на аудио-видео частта, светлинните ефекти и декоракцията на сцената. Кулата ще бъде обвита във винил. Все още има много какво да направим, но се движим по план, заяви Свен Сьорен Байер.

Очаквайте интервюто с артистичният директор на откриващото събитие

 

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина