АктуалноГрадътНовини

Само две детски градини в Тракия не са санирани

Откриха реновираната сграда на ДГ „Д-р Едгар Бороу“

Кметът на Община Пловдив Здравко Димитров и кметът на Тракия Костадин Димитров прерязаха символично лентата на обновената сграда на детска градина „Д-р Едгар Бороу“ в района. Тя бе санирана по програма „Красива България“. На площ от над 2000 кв. м. е поставена 10-сантиметрова топлоизолация, покривът е с нова хидроизолация, сменени са също дограмите на прозорците. Стойността на енеригийно ефективните дейности е 390 000 лева, като съфинансирането от  бюджета на града е 220 000 лева.

Райкметът Димитров припомни, че преди време са сменени радиаторите в забавачката, а на покрива от близо две години има монтирана фотоволтаична система. С подръчни средства персоналът на детската градина, в която има и яслени групи, е направил ремонт на физкултурния салон, похвали ги Костадин Димитров.

„Още от първия ден след ремонта се усети чувствителното повишаване на температурата в сградата, дори някои радиатори са изключени“, разказа кметът на Тракия Костадин Димитров.

Директорът на детското заведени г-жа Димка Христова се опита да благодари на кмета на Община Пловдив Здравко Димитров за подкрепата, но той отвърна с репликата „Нека да не си приписваме чужди заслуги.“

„Не може това, което виждате тук да не ни радва. Това е пътят, по който трябва да се върви. Не трябва да пестим усилията си за децата на Пловдив, защото те са нашето бъдеще, за което ние трябва да се грижим“, коментира Здравко Димитров.

На церемонията присъства и зам.-кметът на Пловдив по образование Стефан Стоянов

Градоначалникът разказа, че е поставил задача на райкметовете и очкава техните доклади по отношение на това какви средства са необходими за подобряване на сградния фонд на детските заведения и нуждите от нови.

„Както обещахме в предизборната си кампания това ще бъде пътят – нови детски градини и нови ясли“, каза той.

Стана ясно, че в „Тракия“ са останали само две сгради, които не са санирани. Това са градините „Десислава“ и „Еделвайс“, уточни Костадин Димитров. По думите му, там вече са положени частични усилия за обновяване на дворовете и предстои хидро- и топлоизолация.

Естиствено, децата и техните учители бяха подготвили музикална програма за гостите на тържеството.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина