АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовиниФотогалерия

Сал от рециклирани материали плава по Марица (СНИМКИ)

Акцията е насочена към осъзнаване на огромните количества боклук, които съвременното общество създава

Екип творци преплава част от река Марица като част от артистична акция срещу боклуците, които съвременното общество изхвърля без да рециклира адекватно. По идея на Серж Екер и Александра Димитрова бе създаден сал от рециклирани материали, който отплава от Водната палата в източна посока по течението на пловдивската река. Това стана снощи около 18 часа.

На сала се качиха още няколко техни колеги. Салът основно се задвижваше с гребла, но имаше и конструкция за платно. Самият той бе изработен от различни преизползвани материали, сред които строителни палети и др.

Преплаването на реката приключи брега на Марица срещу острова Адата, където проектът продължи с дейности на брега. Проектът е част от Adata Air, в който участват различни артисти в опит да обживят и направят реката по-достъпна и атрактивна за пловдивчани и да я включат в живота на града чрез култура и изкуство.

снимки: Лина Кривошиева

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. КАТО ША НИ РЕПОРТИРВАТЕ ИДИОТИЗМИТЕ ДА ОНАЯ КАКА ДИРЕКТОРКАТА (ИМЕНЦЕТО Й ДА ПОМНИ КОЙТО ИМА ИЗЛИШНО МЯСТО МЕЖДУ УШИТЕ) – ТО БАРЕМ ГО ПРАВЕТЕ ПРОФЕСИОНАЛНО.
    „…артисти в опит да обживят и направят реката по-достъпна и атрактивна за пловдивчани и да я включат в живота на града чрез култура и изкуство.,,“
    А?
    ТИ НА КАКВО СИ?
    ПЛОВДИВ Е СТАР ГРАД, НЕ СМЕ ВЧЕРАШНИ И С МАРИЦАТА СМЕ СЕ РАЗБРАЛИ ОТОТДАВНА.
    НИКАКВА ХУДОЖЕСТВЕНОСТ С НИКАКЪВ МИКРОСКОП НЕ МОЖ’ ИЗНАМЕРИ В ИЗГ7ЗИЦАТА.
    „…изработен от различни преизползвани материали, сред които строителни палети…“ КЪДЕ ГИ ИЗХВЪРЛИХТЕ БОКЛУЦИТЕ СЛЕД КАТО СИ ПОЛУЧИХТЕ ТВОРЧЕСКИТЕ ХОНОРАРИ, ДНЕВНИ, ПЪТНИ И КВАРТИРНИ, МОЛИМ? ТО НАЙ-ВАЖНОТО В РЕПОРТАЖА СТЕ ПРЕМЪЛЧАЛИ, ПОНЕ ДА ИЗМЕТАТ НАСРАНОТО СЛЕД СЕБЕ СИ ТЕЗИ ТАЛАНцИ.

  2. Идиоцките изг7зици бихте ли били така любезнички да ни съобщите КОЛКО СТРУВАТ? КОЕТО Е НАЙ-ВАЖНО ЗА МЕН / ТЕБ / данъкоплатеца . . . Щото „проект“ по „програма“ може да бъде и глуповат, може и мъдър да бъде и резултатен. Що не се свестите да харчите по-разумно?
    НЯКАКЪФ РЕЗУЛТАТ случайничко?
    Дупка.
    В морето.
    Ратка Пиратка =директорката в чорбата, срамота!
    „…Екип творци преплава част от река Марица като част от артистична акция…“ – нищо артистично, нищо вдъхновяващо, нищо практично. Само изкуственячески Артаджии (ментарджии и шарлатани) си разиграват игричките, а ние пловдивските БУДАЛИ ИМ ПЛАЩАМЕ.
    ЕСК2019 = каква глупост!

    1. „Яка“ била „идеята“ ама много бе, майни, МНОГО ЯКА.
      Само им виж нечленоразделната неандерталска изразителност – те са първобитни, или са на Вещество, или не изтрезняват!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина