АктуалноВластГласовеГрадътИзбориМненияНовини

Проучване на „Маркет линкс” за бТВ: Здравко Димитров- 21%, Славчо Атанасов- 19%

Изследването е проведено сред 542 лица над 18г. непосредствено преди старта на официалната предизборна кампания

Снимки: btvnovinite.bg

2 процента е разликата между Здравко Димитров и Славчо Атанасов според данните на експресно проучване на „Маркет линкс”, направено по поръчка на бТВ. То е проведено сред 542 лица над 18г. по метода на прякото лично интервю непосредствено преди старта на официалната предизборна кампания – в периода 21-24 септември. Данните от изследването бяха представени от телевизията днес, ден преди дебата между част от кандидатите за кметове, който ще се проведе директно в ефира на „Тази сутрин” утре.

Социологическото проучване показва, че най-голяма подкрепа за кмет на Пловдив към момента получава кандидатът на ГЕРБ Здравко Димитров– 21%. На второ място с 19% подкрепа е Славчо Атанасов от НФСБ и ВМРО. В тройката е и кандидатът на Съюз за Пловдив Дани Каназирева с 11%. Следва кандидатът на БСП за България Николай Радев- 8%, а кандидатите на „Демократична България” Атанас Костов и на Любомира Ганчева от АБВ към момента имат около 2%.

Според данните от проучването, ГЕРБ ще вкара най-много общински съветници. Листата на управляващата партия биха подкрепили 30 процента от анкетираните, а на второ място излиза тази на БСП с 22 процента. Трети по подкрепа за местния парламент са НФСБ и ВМРО с 8 процента.

Повече от половината анкетирани пловдивчани са заявили, че ще гласуват на 27 октомври.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Не разбирам тази всеобща заблуда и защо така упорит се налага балотаж между г-н Димитров и Славчо Атанасов. Според мен ще има сериозни изненади на тези избори и процентите подкрепа, които са занижени за другите възможни кандидати за балотаж, ще са коренно различни

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина