АктуалноГрадътКултураМненияНовиниПод ножа

Прасетата за пърформанса не са фактурирани

Това показа репортерска проверка на Под тепето

Няма как да доставим прасетата, защото те не са платени, което значи, че не са й фактурирани, заяви Стоян Къртев

Таня Грозданова

Истина е, че в коледния традиционен ритуал, на който кметът на Община Пловдив първоначално покани всички пред огромната елха, ставаше дума за „разфасоване на две прасета“.

Истина е, че на въпроса защо само две, той отвърна, че Общината не може да фактурира повече.

Истина е, че заради фамозната покана впоследствие жертвените животни, които наистина са суровина за традиционното празнично блюдо на българина отколе, бяха описани като „задължителното за Коледа свинско месо“. То ще бъде доставено от фирма „Братя Къртеви*“, обявиха официално в прессъобщение от администрацията.

Всички тези истини ги има записани на видео, в статии и прессъобщения. Репортерската ни проверка показа и четвърта истина.

Прасетата за пърформанса не са фактурирани. Това разбрахме от управителя на фирмата.

„Да, действително от Община Пловдив направиха запитване за доставка на две прасета на 26 декември,“ потвърди Стоян Къртев за Под тепето.

От дружеството са отговорили, че могат да направят доставката.

Към днешна дата обаче подробности по мястото на доставяне не са уточнени, разбра репортерът ни. Причината е, че засега сделката е само на етап запитване.

„Няма как да доставим прасетата, защото те не са платени, което значи, че не са й фактурирани,“ каза още господин Къртев в телефонния ни разговор.

Той не можа да сподели и сума по евентуалната фактура, тъй като цената зависи от това дали прасетата са пърлени, драни, разфасовани и така нататък. На репликата от наша страна, че кметът Тотев лично е уверил съветниците, че ще имат хрупкава кожичка, Стоян Къртев поясни, че с него такива подробности не са проговаряни, има само запитване.

*Фирма МЕСФУУД АД е основана през 1997г. Разполагаме със собствено месодобивно и месопреработвателно предприятие, отговарящо на европейските ветеринарно – санитарни стандарти. Месодобивната дейност се извършва с техника гарантираща хуманното отношение към животните. МЕСФУУД АД е сертифицирана за добив на свинско трупно, говеждо, телешко, агнешко и деликатесно конско месо. Закупуват се елитни породи животни. Свинете са специално селектирани хибридни породи от най – висок клас по класификацията на ЕС. Добива се телешко месо от млади едри и добре оформени конформации на животни. Традиционно през месеците март, април и май се консумира агнешко месо и производството му е знаково за фирмата. Произвежданите колбаси под търговската марка БРАТЯ КЪРТЕВИ са от охладено месо, добито в кланицата. Богатият асортимент включва: сурово – сушени колбаси и деликатеси от нераздробено месо; трайни и полутрайни продукти; малотрайни, полуфабрикати и разфасовки. Залага се на няколко вида сурово – сушени продукти, традиционни и специфични за региона под търговската марка БРАТЯ КЪРТЕВИ. Сертификати: HACCP. Добри производствени практики – ISO 22000 : 2005.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Закупуват се елитни породи животни.
    Ха Ха Ха
    Какви елитни животни се закупуват? От братята роми?
    Що никой не ходи да ги проверява?
    Пълна скръб са !!!
    Само да застанете срещу кланицата/от към село Бенковски/ и ще разберете какво се коли и кой го доставя.А докторите ……ах тези доктори, само как вадят документи за произход!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина