АктуалноБългарияГрадътИзпод тепетоМненияФоторепортаж

Правят асансьор в новата галерия на Малката главна (ГАЛЕРИЯ)

Изпълнителите работят с бързи темпове

Таня Грозданова

След старта на ремонтните дейности в Детмаг „Снежанка“ миналия понеделник в рамките на няколко дни  фирмата изпълнител успя да изкърти старите замазки, това установи проверка от администрацията на район „Централен“.

На място в бъдещата градска галерия кметът на района Георги Стаменов и заместникът му инж. Тошо Пашов установиха, че строителните отпадъци се извозват, а на там където изкъртването продължава се полива с вода, за да няма повишена запрашеност. Работниците подменяха водопроводната и канализациона система на сграда в частта на галерията, която бе изключително стара и компрометирана.

В обекта от понеделник стартира полагане на изравнителните подови замазки. Същевременно се работи по задната фасада и покрива, разказа райкметът Стаменов.

В края на изминалата седмица започна и подготовката за ремонта на покрива на галерията. Служители на строителната компания изградиха скеле и започнаха почистване на растителността, избуяла по покрива и в улуците. Покривът ще има нова хидро- и топлоизолация.

Изненади има ежедневно, признаха изпълнителите, но съответно вземаме решения с възложителя и всичко, което е необходимо се прави, за да може обекта да върви в бързи срокове.

По време на проверката имаше над 14 човека в обекта, които работят и доста техника – малка и компактна. Заварихме ги да доставят тухли, лепила и смеси, за да започне изграждането на стени и отвори, които са по проекта, допълни Стаменов.

На този етап може да кажем, че сме доволни от темповете и работата, която показват, коментира още той.

„Направена е първа координационна среща между всички участници в процеса – строител, авторски надзор, строителен надзор и възложител. В детайли са уточнени въпроси на строителя във връзка с проекта, видове материали и етапи на строителството. Така поетапно ще се решава всичко, което възниква в процеса на работа,“ обясни инж. Пашов.

Нямаме оплаквания от съседите, разбра Под тепето. „Срещаме разбиране. Благодарим много за търпението, което проявяват и те разбират, че по време на един ремонт е доста шумно. Очакваме до седмица да приключим с шумните процеси и вече да се започне ритмично с изграждането вътре в галерията.“

Освен това строителя спазва оферирания срок от 14 до 16 часа да няма шумни процеси , та хората в сградата да могат да си почиват.

През тази седмица ще се правят отворите в сградата за новия асансьор на галерията.

Сградата няма конструктивни проблеми, а с изграждането на асансьорната уредба ще има още един носещ елемент, които ще подсили конструкцията не само на галерията, а на цялата сграда, коментира райкметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина