АктуалноГрадътНовини

Отчуждават имот за близо милион и половина заради Втория гребен канал

Началото на мащабния проект Екопарк Марица на финалната права

Теодор Караколев

Последни стъпки преди старта на строителството на големия проект Екопарк Марица, част от който е и Вторият гребен канал, предстоят в следващите няколко месеца. Едно от най-скорошните събития е отчуждаването на 12 дка имот, който попада в планираната за преобразяване територия. Това ще стане на предстоящата сесия на Общинския съвет на 16 май, като цената е малко под 1,5 млн. лв.

Както знаете, скоро спечелихме последните дела, относно проекта за Втория гребен канал, така че сме на финалната права, заяви Георги Титюков пред медиите днес. Има избран проектант още преди 4-5 години, като се одобри отчуждаването, можем да пристъпим към одобряване на проекта и след това процедурите за обществени поръчки за изпълнител, добави зам.-кметът по спорта. Според него реалната дейност може да започне съвсем скоро.

Той припомни и детайлите около проекта. Освен дублиращия гребен канал, който ще е малко над 2000 метра дълъг и 1,5 м. дълбок, ще се създаде и залесена зона от 656 дка. Водните площи ще се използват за състезания по гребане само в няколко дни от годината, а през останалото време ще са за граждани, като ще има много и разнообразни атракции. Освен такива зони, ще се изгради и изкуствено езеро и острови, които ще са специално пригодени за гнездене на птици.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Целта е да се поделят едни пари. Отново. Затова и Тотев позира за снимка. Гората ще се изсече, а фиданки ще се засадят чак някъде до Околовръстното шосе при моста над Марица.

  2. Проект нещо?
    Гражданско обсъждане?
    Или дай да сипем асфалта пък после ще му мислим?

    Един ден, когато народът разбере колко пари са дадени от Европа всъщност и какво е можело да се направи с тях, а какво е направено, ще се наложи да дискутираме разминаванията с днешните управляващи.

    Ако ни накарат да връщаме, тогава дискусията може и да доведе до нещо хубаво за тази страна.

    До тогава – ще асфалтират.

  3. Индустриални мащаби за ЖАБЕШКИ БУТЧЕТА както и развитие на Расово КОМАРОВЪДСТВО със специализирани породи насекоми които не се плашат от ОТРОВИТЕ с които ще ни подобряват бебенцата в махлата . . .
    Това всичкото СЛЕД мандата на крадливия клептоКРАТ маминия ИННдЖИНЕРИНГ за сметка на квадратури и площи от Града (невъзвратими, ей!) и на съответните МИЛИОНИ.
    Джобни пари (за някои!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина