АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Къде да хапнем вкусно агнешко месо по Великден в Пловдив?

Екипът на дигиталния гид на Пловдив направи бърза обиколка по заведенията и подбра за вас няколко наистина вкусни предложения

Ще ви накарат да си оближете пръстите и да празнувате подобаващо

В България по традиция около Великден и майските празници консумацията на агнешкото месо се повишава и традиционно присъства на празничната трапеза. То е вид червено месо, което идва от млади овце под 1 година. Богат източник на висококачествен протеин е, но и също така – с изключително високо съдържание на много витамини и минерали, включително желязо, цинк и витамин В12. Поради това редовната консумация на агнешко може да стимулира растежа на мускулите и ускори образуването на червени кръвни телца, което помага за предотвратяване на анемия.

Екипът на дигиталния гид на Пловдив направи бърза обиколка по заведенията и подбра за вас няколко наистина вкусни предложения, които ще ви накарат да си оближете пръстите и да отпразнувате идващите пролетни празници подобаващо.

Започваме нашата обиколка от изкушаващото предложение на ресторант „Одеон”. Там шеф Хари ще посрещне всички любители на агнешкото месо със сочен стек с пилаф ориз и  гарнитура от спанак, сушени домати и ароматно пюре от див чесън. За предястие предлагаме да опитате традиционната великденската салата, но във вариант  с пъдпъдъчи яйца и феерични сфери от кисело мляко, които още повече допринасят за по-лекия и ефирен вкус.

Още едно място с тематично предложение – агнешките котлетчета в „Торо Гранде” не са за изпускане и винаги може да им прибавите вкусна гарнитура от домашни картофки, а комбинацията от агнешки шишчета с баба гануш е нещо не толкова традиционно, но гарантирано вкусно и различно.

В най-новото попълнение от Торо семейството  – Torro Boulevard изкушението идва екслузивно под формата на бургер с агнешко и халуми. Кой е казал, че „street food” не може да съчетава заедно празничните традиции и иновативните рецепти?

Неслучайно Porky’s BBQ често е спрягано като заведението с най – добрата скара в града, а ние бихме добавили – и като мястото, където винаги има огромен избор от свежи меса, приготвени по неустоим начин. Агнешките момички с масло, чесън и пресен лук не са новост за почитателите на този вид месо, а Великден е точното време, за да ги пробвате и вие.

Когато си говорим за месо, и то за вкусно и качествено, няма как да подминем и други два доказали се ресторанта в града под тепетата – „Хемингуей” и „Мемори”. Там може да се насладите на агнешки кюфтенца като предястие, а след това да продължите с бавно печено на пещ месце с булгур. В „Мемори” предложението е агнешко роле на фурна, овкусено с билки – за по – голяма свежест в пролетния сезон.

С откриването си ресторант Central дадоха заявка, че в основата на менюто им ще бъде българската кухня, представена и интерпретирана по новаторски начин. За Великден те ще спазят обичая и ще ни посрещнат с боядисани яйца и козунак, но ще предизвикат вкусовите ни рецептори с агнешка главичка в було върху рагу от зеленчуци и агнешки дреболии. Обичайно в менюто ще намерите още агнешки кебапчета, а за празниците – агнешко, печено по гергьовски с дроб-сарма и зелена салата.

Неоспоримите качества на агнешкото месо, неговият разкошен вкус и нежна текстура предопределят присъствието му в сезонните пролетни менюта, затова ви съветваме да му се насладите и да изпробвате богатата палитра от нови предложения с висока здравословна и кулинарна стойност в най-добрите ресторанти на Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина