АктуалноЖивотЗабавление

Какво да правим в Пловдив (07.02 – 13.02)

Тази седмица в Пловдив е време за кич и суинг

 

Снимка на корицата: Георги Матов

07 февруари

Ska&Swing Party |White IPA

Този петък ни е музикално, даже танцувално. Започва първото Ska&Swing парти за 2020. За музикалната селекция ще се погрижат Mr. Mo, със скокливи ямайски ритми и Mrs. Mi с въртеливи джазови мотиви. Всякакъв вид поклащания, завъртания и подскачания са напълно задължителни. Да не забравяме, че партито е в петък и ще има специална бира. За тази седмица от пивоварната са забъркали интересен експеримент – Пшеничен IPA. Биричката е ароматна, с подправкови нотки, за които помага добавеният кориандър. За охмеляването са се погрижили подбраните хмелове – El Dorado, Sorachi Ace и Simcoe. Заоблен и плътен вкус с 6 об. % алкохол.

Fabric Bar

19 – 23:30 часа

08 февруари

Нощ на книгите за Хари Потър в Хеликон Пловдив-Център

Хеликон Пловдив-Център ви кани да почетем заедно нощта на книгите за Хари Потър, с много игри, занимания свързани с момчето магьосник и най-вълшебната поредица книги на света.

Гостите ще участват във викторина и в Разпределителна церемония. Магическите одежди са силно препоръчителни.

Хеликон Пловдив-Център

17 – 19 часа

Spooktacular Soiree with Monster KARLO

Съботата Бар Пощата ще е изпълнен с вечни хитове и ритми, които всички знаем и обичаме. За тази част от програмата ще се погрижи селектор Monster Karlo, а коктейлите са от Мишо и Маш Митака

Бар Пощата – The Post · Plovdiv

21 – 03 часа

09 февруари

Лабиринтът Пловдив – Шерлок и мистерията в Ориент Екпрес

Лабиринтът сезон втори вече е налице. Този път ще се разходим из мистериозните случаи на Шерлок Холмс.

„Лабиринтът“ представлява отборна игра изпълнена с адреналин. Надпревара срещу времето и останалите участници. Главната цел е успешно преодоляване на множество различни задачи, разпределени по контролни пунктове из Пловдив.
За изпълнение на разнообразните задачи се предполага перфектна отборна игра, съчетана с индивидуалните умения на всеки един играч. Координацията ще се осъществи по карта-пъзел, предоставяща на участници необходимата ориентация, без нужда от задълбочени познания за територията на града. Всяки отбор сам определя своята печеливша стратегия за обхождане на пунктовете, а дестинацията на финала ще откриеш сам!

Този път няма да е обичайното търсене на съкровище. Всеки отбор, ще има мисия, с която трябва да се справи. Ще трябва да разгадаете кои от вас са убийци, кои от вас сте защитници, като в течение на играта, ще разбирате все повече детайли за вашите опоненти. Този път не играете срещу времето на играта. Играете помежду си в битка за истината.

Гара Пловдив

12 – 15 часа

Такса за участие – 5 лв. на играч при предварителна регистрация, 8лв при регистрация на място.

Регистрирай се тук – > https://forms.gle/NKgyZPPXAwRw6U7C6

Кич Swing Party

Време е за кич! За пръв път в Пловдив ще танцуваме суинг в най-поразителните си тоалети, без ограничения в броя цветове и количеството аксесоари. Позволени са тигрови райета, розов пух и общо взето всичко, което ще ни накара да се усмихнем.

Обширният дансинг и зареденият бар в Bee Bop Café ще ни накарат да оставим всички задръжки и да забравим идеите си за добър и лош вкус. Вечерта ще е паметна, но доказателства няма да има, защото фотографи няма се допускат.

За това сложете най-добрите си грозни тоалети и елате да танцуваме все едно никой не ни гледа!

Входна такса: 5 лв.

Bee Bop Café

21 – 01 часа

10  февруари

No Sense presents: Boozy Monday

Ще имате възможност да се насладите на добре познатия коктейл „Негрони“ и още две негови вариации, подбрани от барманите. Освен класиката, ще може още да се насладите на гръцкия привкус с участието на Метакса 12*, подбрани битери и аромати. Същевременно, за тези от Вас, които вече милеят за лятото и портокалените залези – от бара са подготвили по още нещичко, с вкус на Аперол, както и нотки малина и ягода, придадени от Гордънс пинк.

Преоткрийте себе си със специалната  селекция, за да дадете подобаващо начало на седмицата!

No Sense

20 – 03 часа

11 февруари

Пътят на един артист с Димитри Стефанов

Документалната фотография е начин на живот, тя не е тренд. Тя не е измерва в консуматорска величина. Тя е истинска, искрена и не претендираща за нещо велико. Тя просто трябва да остава следа, която да расте с времето.

В тези няколко часа ще си говорим за това, как да успеем да съберем себе си. Как да губим себе си и после да се намираме. Или с две думи да намерим отговора въпросите:

– Кои сме ние като артисти (фотографи)?

– Какви са ключовите моменти (периоди) в живота на един документален фотограф?

– Къде да са границите и кой ги определя? Има ли такива?

– Как да задаваме въпроси с фотографии, а да не даваме отговори?

Отсреща

19 – 22 часа

Организирано от Photoworld.bg – Клуб Фото Свят

12 февруари

Късо кино във Фарго: Най-доброто от 2019

Първото ни издание за 2020 г. ще бъде посветено на едни от най-добрите филми, които видяхме през изминалата година. Започваме с прекрасния ОРОБОРОС (7 мин.), следват: КАТО ЗАХАРЕН ПАМУК на Яна Лекарска, познат и като МОСТЪТ. (18 мин.), великолепната анимация ФЛЪТЪР. (10 мин.) и завършваме с ЮРУШКАТА МАХАЛА (14 мин).

Club Fargo

19:30 – 23:30 часа

13 февруари

Quiz Night @Vintage House

Отново е време да открием сезона на Куиз Вечерите! Подготвили сме много нови и интересни въпроси за вас! Очакваме Ви и тази година, за да споделяме знания, да се учим и да се забавляваме заедно!

Vintage House
20:30 – 23:30 часа.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина